Nieuw circulatieplan Diest.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw circulatieplan Diest. © PGA

Kritiek op circulatieplan: “Ik ben er zeker van dat mensen hierdoor gaan wegblijven”

DiestHet klinkt je ondertussen wellicht niet onbekend, maar vanaf 1 november voert de stad Diest een nieuw verkeerscirculatieplan voor de binnenstad in. Dat moet fietsers en voetgangers meer ruimte geven. Volgens de stad zou het nieuwe plan de verkeersveiligheid voor elke weggebruiker verhogen, terwijl de winkelstraten vlot bereikbaar blijven. Toch is niet iedereen het daar mee eens. “We hebben geen inspraak gehad, alles was al beslist. Bovendien denk ik dat het wel degelijk invloed gaat hebben op de horeca en de handel” klinkt het bij de tegenstanders. 

 1. “Nu is het altijd stil in huis”: bestuurder die 14-jarige Jason doodreed, riskeert minimumstraf van drie maanden cel
  PREMIUM
  Beringen

  “Nu is het altijd stil in huis”: bestuurder die 14-jarige Jason doodreed, riskeert minimum­straf van drie maanden cel

  “Mijn cliënt heeft echt geen vonnis nodig om de ernst van de feiten te beseffen.” Het was een emotionele donderdagochtend in de politierechtbank van Beringen, waar de dodelijke aanrijding in februari 2022 van de 14-jarige Jason voorkwam. Zowel de bestuurder als de nabestaanden kregen de kans om hun verhaal te doen: “Wat het zo pijnlijk maakt, is dat hij het zebrapad gebruikte en toch werd aangereden.” Had een betere verlichting dit ongeval kunnen voorkomen?
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.