Nieuw circulatieplan Diest.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuw circulatieplan Diest. © PGA

Kritiek op circulatieplan: “Ik ben er zeker van dat mensen hierdoor gaan wegblijven”

DiestHet klinkt je ondertussen wellicht niet onbekend, maar vanaf 1 november voert de stad Diest een nieuw verkeerscirculatieplan voor de binnenstad in. Dat moet fietsers en voetgangers meer ruimte geven. Volgens de stad zou het nieuwe plan de verkeersveiligheid voor elke weggebruiker verhogen, terwijl de winkelstraten vlot bereikbaar blijven. Toch is niet iedereen het daar mee eens. “We hebben geen inspraak gehad, alles was al beslist. Bovendien denk ik dat het wel degelijk invloed gaat hebben op de horeca en de handel” klinkt het bij de tegenstanders. 

 1. Staatssecretaris Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropshipping’: “Bij lokale handelaars zoals Kadulleke kunnen consumenten rekenen op de service die ze gewend zijn”
  Diest

  Staatsse­cre­ta­ris Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropship­ping’: “Bij lokale handelaars zoals Kadulleke kunnen consumen­ten rekenen op de service die ze gewend zijn”

  De staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker vraagt op Black Friday aandacht voor het fenomeen ‘dropshipping’ en online fraude. Samen met schepen van lokale economie Maurits Vande Reyde (Open Diest) brengt ze een bezoek aan speelgoedwinkel Kadulleke in Diest. Hiermee wil ze duidelijk maken dat je oplichting of misleiding bij online aankopen vooral kan vermijden door te kopen bij lokale handelaars.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.