Koning Albertstraat tijdelijk afgesloten.
Volledig scherm
Koning Albertstraat tijdelijk afgesloten. © Diest

Koning Albertstraat tijdelijk afgesloten op donderdag 28 oktober

DiestOp donderdag 28 oktober tussen 11 en 15 uur wordt het eerste deel van de Koning Albertstraat afgesloten om een torenkraan veilig te kunnen verplaatsen.

 1. Veiligheidsagent werd kunstenaar na aanslagen in Zaventem en verovert nu expo’s tot in Dubai: “Het is blijkbaar hip om een Vogels in huis te hebben”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Veilig­heids­agent werd kunstenaar na aanslagen in Zaventem en verovert nu expo’s tot in Dubai: “Het is blijkbaar hip om een Vogels in huis te hebben”

  Het levensverhaal van Frans Vogels (58) uit Tessenderlo leest als een boek. Tot aan de bewuste 22 maart in 2016 was hij veiligheidsagent in Zaventem, maar na de aanslag besloot hij het roer om te gooien. Hij opende ook een art rock-café waar hij zijn kunstwerken tentoonstelt naast een grote selectie bieren. Sindsdien ging alles in een stroomversnelling en nu is Frans wereldberoemd met zijn werken.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.