De 44 (b)engeltjes die hun schouders onder het project hebben gezet.
Volledig scherm
De 44 (b)engeltjes die hun schouders onder het project hebben gezet. © rv

Klas van juf Ruby en Sanne van school ‘De Pit’ in Diest zamelen plastic dopjes in ten voordele van blindengeleidehonden

DiestWat begon met een project rond ‘anders zijn’ in het derde en vierde leerjaar van school De Pit in Diest, draaide al snel uit tot een enorme inzamelactie van de hele school, Diest én omstreken. De klas van juf Ruby Maes en Sanne Maeremans zet zich in ten voordele van de opleidingen voor blindengeleidehonden. Die zijn onmisbaar voor mensen met een visuele of andere beperking. De opleiding wordt gedaan door vrijwilligers en kost een hoop geld. 

  1. ASSISEN. Man (59) doodt partner met 53 messteken en wil het doen uitschijnen als zelfmoord: “Ik werd weggegooid als een vod”
    PREMIUM
    Halen/Tongeren

    ASSISEN. Man (59) doodt partner met 53 messteken en wil het doen uitschij­nen als zelfmoord: “Ik werd weggegooid als een vod”

    “Ik heb iemand anders, ik heb u niet meer nodig.” Eén simpel zinnetje was genoeg om Michel T. (59) door het lint te laten gaan. Toen zijn ex-partner Anja Vlayen (49) op 11 april 2020 haar laatste spullen kwam ophalen in zijn studio en de bekentenis deed, greep hij naar een mes en stak hij haar 53 keer. Vanaf morgen buigt het assisenhof in Tongeren zich over deze zaak.