De politie merkte de jongeren op omdat ze op een terras van een gesloten café zaten.
Volledig scherm
De politie merkte de jongeren op omdat ze op een terras van een gesloten café zaten. © Bollen

Jongeren verhandelen drugs op terras van café

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het’ moe, maar wij zijn letterlijk pompaf”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het’ moe, maar wij zijn letterlijk pompaf”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Diestenaars Dimi en Katrien wonnen virtuele zesdaagse en zijn de keizer en keizerin van het Gentse Kuipke
  PREMIUM
  Diest

  Dieste­naars Dimi en Katrien wonnen virtuele zesdaagse en zijn de keizer en keizerin van het Gentse Kuipke

  Katrien Strauven (32) en Dimitri, zeg maar Dimi, Vandenwyngaerden (30) uit Diest mogen zich voortaan keizer en keizerin van het Gentse Kuipke noemen. Zij wonnen de virtuele zesdaagse voor gemengde teams en reden maar liefst 2040,39 km. of 12.242 rondjes van de piste in het Kuipke. “Vrijdag reden we van 8 uur ‘s ochtends tot middernacht, daarna stonden we aan de leiding en wilden we winnen, we zijn best competitief ingesteld.”
 2. Vrachtwagenchauffeur en motorrijder onder invloed van drugs
  Diest

  Vrachtwa­gen­chauf­feur en motorrij­der onder invloed van drugs

  Tijdens een verkeerscontrole aan de Westelsebaan haalde de politie een snel rijdende vrachtwagen uit het verkeer. De bestuurder, een 27-jarige man uit Tessenderlo, bleek onder invloed van Cocaïne te sturen. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Bij het uitlezen van de tachygraaf van de vrachtwagen bleek ook dat de bestuurder zich niet hield aan de noodzakelijke rij-en rusttijden. Ook hiervoor kreeg hij een boete die hem vermoedelijk enkele duizenden euro’s zal kosten.
 1. Kan muziek levens redden? Telefacts NU doet de test
  Play
  Telefacts NU

  Kan muziek levens redden? Telefacts NU doet de test

 2. Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"
  Play

  Dokter Maradona verdedigt zichzelf emotioneel: "Diego was het moe om Maradona te zijn"