Met #diestdurft wil het stadsbestuur van Diest inwoners inspraak geven over de verwezenlijking en prioriteiten binnen de stad en de deelgemeenten.
Volledig scherm
Met #diestdurft wil het stadsbestuur van Diest inwoners inspraak geven over de verwezenlijking en prioriteiten binnen de stad en de deelgemeenten. © Bollen

Inwoners Diest kiezen eerste project voor Schaffen via buurtbudget #diestdurft

DiestMet het buurtbudget #diestdurft biedt Stad Diest in alle deelgemeenten financiële steun voor lokale sociale projecten. Nadat de inwoners in het voor ja de krans kregen om hun project voor te stellen, wordt er als eerste gestemd op de voorstellen uit Schaffen. Elke Diestenaar vanaf 12 jaar kan tot en met zondag 31 oktober stemmen op zijn of haar favoriete projecten.

  1. Stevig doordrinken kost bestuurder 's anderendaags alsnog zijn rijbewijs
    Diest/Kortenaken/Ham

    Stevig doordrin­ken kost bestuurder 's anderen­daags alsnog zijn rijbewijs

    Aan de Halensebaan in Diest moesten vrijdagavond 221 bestuurders blazen. Twee van hen bleken onder invloed van alcohol. Een 65-jarige man uit Ham had net iets te veel op en mocht drie uur niet verder rijden. Een 49-jarige man uit Kortenaken beweerde die dag niet gedronken te hebben, maar de voorgaande dag wel veel. Zijn alcoholgehalte lag zo hoog dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken. Politie hield op die locatie eveneens een snelheidscontrole, die zorgde voor 11 overtredingen. Op terugweg naar het commissariaat werd ook nog een 16-jarige bromfietser uit Diest aan de kant gezet die onder invloed van drugs reed. Hij mocht dan ook niet meer verder rijden.