De afbraakwerken aan horecazaak De Badmeester in de Halve Maan in Diest zijn gestart.
Volledig scherm
PREMIUM
De afbraakwerken aan horecazaak De Badmeester in de Halve Maan in Diest zijn gestart. © provincie Vlaams-Brabant - repro bollen

Horecazaak De Badmeester aan De Halve Maan wordt afgebroken: tegen volgende zomer staat er nieuwbouw

DiestDe Badmeester, de horecazaak uit 1948 in het Provinciedomein Halve Maan in Diest, wordt vervangen door een nieuwbouw. De werken zijn deze week gestart en zullen klaar zijn tegen de juli volgend jaar. 

  1. Een tweede ooievaarskuiken gespot in Webbekoms Broek
    Diest

    Een tweede ooievaars­kui­ken gespot in Webbekoms Broek

    Sinds 1 april heeft een koppeltje ooievaars hun intrek genomen in de nestpaal aan het bezoekerscentrum van het Webbekoms Broek. “Dit is het eerste jaar dat ze hier zo lang zitten en aan het broeden zijn”, vertelde Jef Vankrunkelsven, vrijwilliger en gids bij het Webbekoms Broek eerder aan HLN. Na 33 dagen vol spanning afwachten werd enkele weken geleden het eerste ooievaarskuiken is geboren in Webbekoms Broek. Er kon op dat moment nog niet gezegd worden over hoeveel kuikens het precies zou gaan. Tot visueel verteller Ivan Vlietlinck uit Diest enkele prachtige beelden kon vastleggen. Daarop is te zien dat er twee ooievaarskuikens verstopt zitten in het nest. Benieuwd of er nog meer ooievaarskuikens zullen volgen.