De begraafplaats van Tienen.
Volledig scherm
De begraafplaats van Tienen. © Bollen

Gemeenten zien kerkhoven anders ingevuld dan tien jaar geleden

Crematie heeft de laatste tien jaar opmerkelijk aan belang gewonnen ten opzichte van begraving. Dat merkt men duidelijk in het Hageland. De meeste steden en gemeenten maken dan ook de oefening voor een andere invulling van de kerkhoven. “Misschien kunnen we investeren in een afscheidsruimte nu er minder begraven wordt met een kerkelijke begrafenis”, aldus Tiens burgemeester Katrien Partyka (CD&V).

1 reactie

 • terry henninckx

  2 jaar geleden
  De begraafplaatsen in Nederland zijn veel mooier dan hier,met veel meer bomen en banken om te zitten,veel intenser en niet zo kaal.
 1. Motard (61) en passagierster (62) zwaargewond bij botsing met auto
  Diest/Halen/Houthalen-Helchteren/Peer

  Motard (61) en passagier­ster (62) zwaarge­wond bij botsing met auto

  Op de R26 in Diest zijn dinsdagnamiddag rond 16.30 uur een auto en een motor gebotst. De 61-jarige motard uit Peer en zijn 62-jarige passagierster uit Houthalen-Helchteren raakten hierbij zwaargewond, maar verkeren niet in levensgevaar. Zij werden overgebracht naar de spoeddienst van het AZ in Diest. De bestuurder van de wagen, een 67-jarige man uit Halen, bleef ongedeerd. De politie en een verkeersdeskundige kwamen ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Voor de vaststellingen werd de rijbaan in beide richtingen afgesloten en werd een plaatselijke omleiding voorzien.