Het huisvuil werd afgelopen donderdag niet opgehaald vanwege een staking bij Renewi.
Volledig scherm
Het huisvuil werd afgelopen donderdag niet opgehaald vanwege een staking bij Renewi. © ANP

Geen afvalophaling in Diest omwille van staking na vondst camera in een van vrachtwagens

DiestMedewerkers van afvalverwerkings- en recyclebedrijf Renewi in Houthalen-Helchteren zijn donderdagochtend in staking gegaan. Nadat ze vaststelden dat er een camera in de vrachtwagencabines was geïnstalleerd, legden ze prompt het werk neer. Hierdoor werd onder meer in Diest geen afval opgehaald. 

 1. TIPS. De leukste halloweentochten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. De leukste halloween­toch­ten in Leuven en het Hageland: griezelen van Diest tot Loonbeek

  Halloween staat opnieuw voor de deur. In de nacht voor Allerheiligen komen monsters en geesten weer even tot leven, want op 31 oktober spoken ze er zoals elk jaar op los. Zin om vrienden en familie eens goed bang te maken? Of wil je zelf eens goed bang gemaakt worden? Onze regio kent heel wat leuke wandelingen in het thema. Verschillende verenigingen organiseren een eigen halloween-, griezel-, of heksentocht. Wij geven je alvast een aantal tips voor de regio Leuven en het Hageland. Durf jij ernaartoe te gaan?
 2. Yasiel (32) opent eigen barbershop in Scherpenheuvel-Zichem: “Als 12-jarige stond ik al haren te knippen op straat in Cuba. Met een keukenschaar”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Yasiel (32) opent eigen barbershop in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Als 12-jarige stond ik al haren te knippen op straat in Cuba. Met een keuken­schaar”

  Als je de barbershop van Yasiel Blanco Bravo (32) binnenstapt, waan je je niet meer in Scherpenheuvel. Heerlijke salsamuziek schalt er uit de boxen en Yasiel is met opperste concentratie de haren aan het doen. Deze maand opende hij zijn eigen barbershop Bravobarber in de Lobbensestraat. Zo handig hij is met schaartjes en mesjes, zo onwaarschijnlijk klinkt het als je hoort dat Yasiel eigenlijk geen opleiding genoot. Alles wat hij kan, leerde hij op straat in zijn thuisland Cuba.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Chris Caubergs kreeg twee jaar geleden borstkanker, aan de start van de campagne vertelt ze haar verhaal: “Leuven werd op dat moment Tsjernobyl voor mij”
  PREMIUM
  Diest

  Chris Caubergs kreeg twee jaar geleden borstkan­ker, aan de start van de campagne vertelt ze haar verhaal: “Leuven werd op dat moment Tsjernobyl voor mij”

  Dinsdag 19 oktober is het wereldborstkanker dag. Met dit jaar Diest als gaststad voor de allereerste Europese Pink Duck Race in de strijd tegen borstkanker mét publiek. Maar liefst 1 op 8 vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Dit betekent dat elk jaar, in Europa, 500.000 mensen borstkanker krijgen en 125.000 eraan overlijden. Zo kreeg ook Chris Caubergs uit Diest enkele jaren geleden het verdict: borstkanker. Op de startdag van de campagne vertelt ze haar verhaal.