Fase 2 van de onderhoudswerken aan de fietspaden in de Langenberg gaan van start.
Volledig scherm
Fase 2 van de onderhoudswerken aan de fietspaden in de Langenberg gaan van start. © Bollen

Fietspad Langenberg ondergaat onderhoudsbeurt tussen 12 en 30 april

DiestOp 12 april gaat de tweede fase van de onderhoudswerken aan de fietspaden in de Langenberg van start. Tijdens de werken komt er een enkele rijrichting van de Turnhoutsebaan richting Zandstraat en de Langestraat richting Turnhoutsebaan. Als de weersomstandigheden het toelaten, zullen de werken eindigen op 30 april. 

 1. Amper 24 uur voor Terrasdag en onduidelijkheid over de plexischermen... gaan ze in Diest rond met de stok van 1,5 meter: “Nu kan ik half mijn terras weer afbreken”
  PREMIUM
  Diest

  Amper 24 uur voor Terrasdag en onduide­lijk­heid over de plexischer­men... gaan ze in Diest rond met de stok van 1,5 meter: “Nu kan ik half mijn terras weer afbreken”

  Vrijdagvoormiddag. Amper 24 uur voor de terrassen weer open mogen. Een dag waar menig horeca-uitbater al máánden naartoe leeft. En dan was er nog die verdomde discussie over plexischermen. Mogen ze wel of niet? Vanochtend kwam het antwoord: njet. Kosten gemaakt voor niets, dus. En terwijl in vele gemeenten een gedoogbeleid heerst - “Laat ze dit weekend maar staan, dit is te kort dag” - gaan ze in Diest rond met de stok van 1,5 meter. Er worden dan wel geen boetes uitgedeeld, uitbaters worden toch aangesproken als ze nog schermen hebben staan. Aan café Bij De Baas is de uitbater - net niet in tranen - dan al maar zijn terras weer aan het afbreken. “Dit is wraakroepend.”
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije