De expo 'Zeven eeuwen St.-Sulpitiuskerk' werd 31 mei officieel geopend.
Volledig scherm
De expo 'Zeven eeuwen St.-Sulpitiuskerk' werd 31 mei officieel geopend. © Provincie Vlaam-Brabant

Expo ‘Zeven eeuwen Sint-Sulpitiuskerk’ gratis te bezoeken vanaf 1 juni

DiestDe Sint-Sulpitiuskerk op de Grote Markt van Diest blaast dit jaar maar liefst 700 kaarsjes uit. De stad Diest en de Koninklijke Vrienden van de Sint-Sulpitiuskerk vzw zetten dit prachtige gebouw deze zomer extra in de kijker met de expo ‘Zeven eeuwen Sint-Sulpitiuskerk’. Deze expo is te bezichtigen van 1 juni tot en met 30 september.

  1. REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboogschutters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”
    PREMIUM

    REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboog­schut­ters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”

    “Een appel op het hoofd zetten en dan met onze kruisboog schieten? Daar doen we niet aan mee, ook niet als ontgroeningsritueel”, lacht Marc De Koninck. Gelukkig maar: de Koninklijke Kruisboogclub Help U Zelve, een van de oudste van het land, kan elk lid maar al te goed gebruiken. Toch komt er heel af en toe jong geweld bij. Emilie Aerts (15), bijvoorbeeld: geboren zonder rechterhand, maar intussen verbluffend goed bezig. “Ik doe weldra mee aan het BK.” Op bezoek bij de gepassioneerde pijlschutters.
    Leuven