Karel Loodts wordt de nieuwe priester van Schaffen
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Loodts wordt de nieuwe priester van Schaffen © PGA

Ex-stukadoor Karel Loodts (56) is nieuwe priester van Schaffen: “Ik had het gevoel dat ik voor meer mensen iets moet betekenen, niet exclusief voor één iemand”

DiestSinds kort heeft Diest er met Karel Loodts (56) een nieuwe priester bij. Vorige zondag kon je deze spontane verschijning voor het eerst aan het werk zien in Schaffen, en hij heeft er alvast zin in. “Ik ben blij om in België te zijn. Ik hoop dat ik elke dag op een positieve manier het verschil kan maken, zowel in mijn eigen leven, als in dat van anderen”, vertelt Karel. 

 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 2. Buitenschoolse kinderopvang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”
  PREMIUM
  Scherpenheivel-Zichem

  Buiten­school­se kinderop­vang en scholen onder grote druk: “Al drie scholen volledig gesloten, maar we verwachten er nog meer”

  De scholen en buitenschoolse kinderopvang in Scherpenheuvel-Zichem worden geconfronteerd met pijlsnel stijgende coronacijfers. De opvang blijft geopend en blijft inzetten op een veilige en kwaliteitsvolle dienstverlening. Enkele scholen kunnen niet anders dan klassen sluiten of helemaal overschakelen op afstandsonderwijs. De opvanglocaties van de buitenschoolse kinderopvang preventief sluiten, is geen maatschappelijk verantwoorde keuze, klinkt het. “Veel ouders hebben immers geen andere mogelijkheid dan beroep doen op de dienstverlening van de kinderopvang. Vooralsnog houden we de locaties van de kinderopvang open en blijven we er alles aan doen om deze ouders een aanbod te kunnen blijven bieden in deze moeilijke tijden.”