Esthée samen met haar mama Véronique bij hun gigantische kerstboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Esthée samen met haar mama Véronique bij hun gigantische kerstboom. © Bollen

Esthée (10) vatte ingewikkelde Veiligheidsraad op één A4'tje samen: “Leuk dat de mensen mijn ‘Nieuws Flech’ zo duidelijk vonden”

DiestEen van de Vlaams-Brabantse figuren uit 2020 die een glimlach op ons gezicht toverden, is de pientere Esthée Schoeters uit Diest. Een toen negenjarige, gewone scholiere in het vierde leerjaar. Tot ze er in april in slaagde om de warrige powerpoint van de Nationale Veiligheidsraad met de nieuwe coronamaatregelen op amper één A4'tje duidelijk samen te vatten. Esthée kreeg vanuit het hele land felicitaties voor haar ‘Nieuws Flech’. Of ze binnenkort een samenvatting maakt van de bijsluiter van de nieuwe vaccins, laat ze nog in het midden. “Al ben ik wel wat bang voor het prikje”, geeft ze toe.

 1. Voormalig taekwondo-kampioene Anke Gevers (20) runt succesvol koekjesbedrijf: “Doorzettingsvermogen gekweekt dankzij sport”
  PREMIUM
  Halen

  Voormalig taekwondo-kampioene Anke Gevers (20) runt succesvol koekjesbe­drijf: “Doorzet­tings­ver­mo­gen gekweekt dankzij sport”

  Drie jaar geleden pronkte Anke Gevers (20) uit Zelem nog met een bronzen medaille op het EK U21 in het taekwondo, vandaag runt ze samen met haar vriend James het online koekjesbedrijf ‘Chip & Drip’. Een opvallende carrièreswitch voor de PXL-studente Marketing. “Dankzij corona gaat het heel goed met mijn hobbyproject. In december waren er zelfs zoveel bestellingen dat we over onze capaciteit zijn gegaan”, glundert de jonge onderneemster.
 1. Hilarische beelden van aap die verjaardagsfeestje verpest
  Play
  bizar

  Hilarische beelden van aap die verjaar­dags­feest­je verpest

 2. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen