CC Den Amer.
Volledig scherm
CC Den Amer. © KRISTIEN BOLLEN

Eerste voorstelling in CC Den Amer na 7 maanden vaccinatiecentrum

DiestDonderdag 23 september is er voor het eerst weer een voorstelling in CC Den Amer in Diest. Het cultuurcentrum deed 7 maanden dienst als vaccinatiecentrum. De voorstelling die de spits mag afbijten is ‘’T zal schoon zijn als het af is’ van Adriaan Van den Hoof.

 1. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.
 2. En toen bleken ‘fusiewebsites’ Hammerlo en Ham-Tessenderlo al opgekocht: “We zullen de naamsuggesties nu maar verborgen houden”
  Tessenderlo/Ham

  En toen bleken ‘fusieweb­si­tes’ Hammerlo en Ham-Tessender­lo al opgekocht: “We zullen de naamsugges­ties nu maar verborgen houden”

  Hammerlo, Halooi, Tessenderlo-Ham of nog iets volledig anders: hoe de nieuwe fusiegemeente van Ham en Tessenderlo zal heten, is nog niet geweten. En toch: sommige domeinnamen van websites blijken nu al door iemand opgekocht, in de hoop dat dit geld zal opleveren. “We zijn intussen zelf onze voorzorgen aan het nemen”, zegt Marc Heselmans, burgemeester van Ham.
 3. Stad start met aanplant geboortebos
  Diest

  Stad start met aanplant geboorte­bos

  De ‘zoete kers’ op de taart. Dat moet de allereerste editie van het geboortebosfeest in Diest worden op zaterdag 11 februari. Alle Diestenaren die het afgelopen jaar een kindje kregen, zijn uitgenodigd om een boom te planten. De stad Diest doopt op zaterdag 11 februari een perceel grond in de Acaciastraat om tot geboortebos. Dan mogen alle Diestenaren die in 2022 een kindje kregen zelf hun geboorteboom in de grond poten, een symbolisch geschenk van de stad.