De organisatoren van Dwars door het Hageland stellen het parcours voor.
Volledig scherm
De organisatoren van Dwars door het Hageland stellen het parcours voor. © Tom Van de Weyer

Dwars door het Hageland wordt een circuit tussen Aarschot en Diest

Dwars door het Hageland rijdt dit jaar slechts door vier gemeenten. Organisator Nick Nuyens kiest resoluut voor Aarschot en Diest als de longen van zijn koers. De konijntjes van Duracell geven op vrijdag 21 juni het startschot.

0 reacties

 1. Liesje Boeckx uit Aarschot exposeert op de kunstroute: “Ik wil vrouwen zelfzekerder maken en terug in hun kracht zetten”
  Aarschot

  Liesje Boeckx uit Aarschot exposeert op de kunstroute: “Ik wil vrouwen zelfzeker­der maken en terug in hun kracht zetten”

  Tijdens de vier weekends van november zetten kunstenaars uit de regio Noord-Oost Hageland hun ateliers en tuinen open voor het publiek tijdens de kunstroute. Zo ook Liesje boeckx (38) uit Aarschot. Dit creatieve talent stond in het verleden al op het cultuurweekend van het kasteel van Horst, maar sinds de lockdown heeft ze haar innerlijke reflectie gevonden. Met een combinatie van creatieve therapie, dans en schilderen wil ze vrouwen empoweren.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Ex-stukadoor Karel Loodts (56) is nieuwe priester van Schaffen: “Ik had het gevoel dat ik voor meer mensen iets moet betekenen, niet exclusief voor één iemand”
  PREMIUM
  Diest

  Ex-stukadoor Karel Loodts (56) is nieuwe priester van Schaffen: “Ik had het gevoel dat ik voor meer mensen iets moet betekenen, niet exclusief voor één iemand”

  Sinds kort heeft Diest er met Karel Loodts (56) een nieuwe priester bij. Vorige zondag kon je deze spontane verschijning voor het eerst aan het werk zien in Schaffen, en hij heeft er alvast zin in. “Ik ben blij om in België te zijn. Ik hoop dat ik elke dag op een positieve manier het verschil kan maken, zowel in mijn eigen leven, als in dat van anderen”, vertelt Karel.