De organisatoren van Dwars door het Hageland stellen het parcours voor.
Volledig scherm
De organisatoren van Dwars door het Hageland stellen het parcours voor. © Tom Van de Weyer

Dwars door het Hageland wordt een circuit tussen Aarschot en Diest

Dwars door het Hageland rijdt dit jaar slechts door vier gemeenten. Organisator Nick Nuyens kiest resoluut voor Aarschot en Diest als de longen van zijn koers. De konijntjes van Duracell geven op vrijdag 21 juni het startschot.

0 reacties

 1. Openbaar ministerie ziet te weinig bewijzen om eigenaar van pand bij dodelijke brand te vervolgen
  Beringen

  Openbaar ministerie ziet te weinig bewijzen om eigenaar van pand bij dodelijke brand te vervolgen

  In augustus 2019 kwamen brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (36) om het leven bij een dodelijke brand in Beringen. De precieze omstandigheden van de brand waren nooit helemaal duidelijk. De verdediging vindt dat de eigenaar van het pand wel erg veel verdachte handelingen heeft gesteld en wil dat de zaak voor de correctionele rechtbank komt. Het openbaar ministerie heeft tijdens de raadkamerzitting echter laten verstaan dat er te weinig bewijzen zijn voor een mogelijke brandstichting. Volgende week vrijdag volgt de definitieve beslissing van de raadkamer.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Spectrumcollege verkoopt popcorn voor Rode Neuzen Dag
  Beringen

  Spectrum­col­le­ge verkoopt popcorn voor Rode Neuzen Dag

  Afgelopen vrijdag verkocht het Spectrumcollege Campus Beringen popcorn voor Rode Neuzen Dag. De school draagt het welbevinden van haar leerlingen hoog in het vaandel. “Als we het gevoel hebben dat er meer aan de hand is, kunnen de leerlingen altijd terecht bij het zorgteam en de leerlingbegeleiders. We ondernemen ook verschillende acties op school zoals sportactiviteiten, een masterclass en de ‘vriendschapsdag’… Deze activiteiten hebben als doel het groepsgevoel te vergroten en de leerlingen het gevoel te geven ‘jij bent belangrijk, jij bent een onmisbare schakel in de klas’. Onze actie bracht maar liefst 602 euro op.”
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.