De organisatoren van Dwars door het Hageland stellen het parcours voor.
Volledig scherm
De organisatoren van Dwars door het Hageland stellen het parcours voor. © Tom Van de Weyer

Dwars door het Hageland wordt een circuit tussen Aarschot en Diest

Dwars door het Hageland rijdt dit jaar slechts door vier gemeenten. Organisator Nick Nuyens kiest resoluut voor Aarschot en Diest als de longen van zijn koers. De konijntjes van Duracell geven op vrijdag 21 juni het startschot.

0 reacties

 1. Diest voor één dag gaststad van het legendarische Brusselse concertformat Stoemp!
  Diest

  Diest voor één dag gaststad van het legendari­sche Brusselse concertfor­mat Stoemp!

  Op vrijdag 26 november 2021 is Diest voor één dag gaststad van het legendarische Brusselse concertformat Stoemp! Al meer dan 10 jaar laat VI.BE, hét aanspreekpunt voor artiesten en de muzieksector, je met Stoemp! op authentieke locaties grote namen herontdekken en kan je jong muzikaal talent stappen zien zetten in Brusselse cafés. Ieder jaar dompelt ‘Stoemp!’ zich ook onder in de muzikale scene van een stad met een toonaangevend muziekbeleid. Dit jaar houden ze op 26 november halt in Jeugdhuis Tijl waar het beloftevolle Neptune-Bloom onze stad vertegenwoordigt.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Diest krijgt natuurbegraafplaats: “Door corona hebben we de natuur terug leren appreciëren om ons op te laden en om ons energie te geven”
  Diest

  Diest krijgt natuurbe­graaf­plaats: “Door corona hebben we de natuur terug leren apprecië­ren om ons op te laden en om ons energie te geven”

  De Diestse gemeenteraad keurt het voorstel van oppositiepartij Groen om natuurbegraafplaats aan te leggen goed. Iedereen was overtuigd want schepen Pascale Vanaudenhove (Open Diest) bleek er al langer mee bezig te zijn. “Groen heeft het inderdaad ook opgepikt, maar op zich is dat oké. Dan weten we dat iedereen er achter staat”, vertelt schepen Vanaudenhove.