Inwoners van Diest stemmen op hun favoriete project.
Volledig scherm
Inwoners van Diest stemmen op hun favoriete project. © Foto Bollen

Diestse inwoners kiezen opnieuw buurtversterkende projecten voor 50.000 euro

DiestDe komende twee maanden kunnen de inwoners van Diest stemmen op hun favoriete project om uit te voeren in Webbekom of Deurne. Het #Diestdurft-buurtbudget is een financiële ondersteuning van de stad waarmee buurtbewoners zelf aan de slag mogen.

 1. Looise zangeres Lieveke brengt levenslied uit
  Tessenderlo

  Looise zangeres Lieveke brengt levenslied uit

  De Looise zangeres Lieveke heeft een nieuw levenslied uitgebracht op single. Met het liedje ‘Als de ware liefde verdwijnt’ slaat ze een nieuwe weg in, want het is geen polonaise of schlagernummer. Wel probeert ze de gevoelige snaar van haar fans te raken. Lieveke startte haar carrière in 1980 en verscheen onder meer in het populaire programma ‘Op Volle Toeren’. Nog steeds kan ze rekenen op een volgeboekte agenda en in oktober zal ze ook optreden in Lloret de Mar. Ondertussen worden alle zeilen bijgezet voor de lancering van haar nieuwe single, dat uitgegeven wordt door D&V en terug te vinden is op alle streamingdiensten zoals Spotify.
 2. Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Rochus : “Toch zit de angst er wel in”
  PREMIUM
  Aarschot

  Vooral blije gezichten bij terugkeer van bewoners naar wzc Sint-Ro­chus : “Toch zit de angst er wel in”

  Op vrijdag 22 juli brak een zware brand uit in Woonzorgcentrum Sint-Rochus. Alle 163 bewoners werden geëvacueerd. Bij deze brand, die bovendien aangestoken bleek, viel helaas een dodelijk slachtoffer. Het gebouw liep ernstige schade op. De voorbije dagen werd er met man en macht gepoetst en gewerkt. Eind vorige week gaf brandweer het fiat om de bewoners, op die van de getroffen afdeling waar de brand ontstond na, te laten terugkeren. Vandaag was het zo ver. Een 70-tal bewoners die her en der over ziekenhuizen of andere zorginstellingen over het land waren opgevangen, keerden terug. Opmerkelijk, vooral blije gezichten. “Het eten dat we kregen was écht lekker hoor, maar toch ben ik blij dat ik weer ‘thuis’ ben.”