Elise Verhaegen en Jan Van Roey met het nieuwe Oranjebier.
Volledig scherm
Elise Verhaegen en Jan Van Roey met het nieuwe Oranjebier. © Foto Bollen

Diest viert feest met Oranjebier

DIESTDe stad Diest tapt dit voorjaar haar eigen Oranjebier. Tijdens de festiviteiten rond het 400-jarig jubileum van Filips Willem zal het vorstelijk vloeien. Vanaf 31 maart is het verkrijgbaar in de Diestse horecazaken. "Het is iets straffer dan pils en heeft een frisse toets", zeggen de eerste proevers.

 1. INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldrecordhouder backyard-lopen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”
  PREMIUM
  Leuven/Wilsele

  INTERVIEW. Ultraloper Merijn Geerts is wereldre­cord­hou­der backyard-lo­pen: “Iemand noemde mij een atleet. Dat vond ik een raar idee.”

  Niet toevallig is Forrest Gump zijn lievelingsfilm. Een film boordevol memorabele uitspraken, maar één is volledig op het lijf van ultraloper Merijn Geerts (47) geschreven. ‘I just felt like running’. De ultraloper stond vorig weekend aan de startlijn van de Backyard Masters, een loopwedstrijd waarbij lopers zo lang mogelijk een circuit van 6,703 kilometer voltooien. 90 rondjes, 603,54 kilometer en drie dagen later had de Leuvenaar het wereldrecord op zak.
 1. Een stukje vlees of lokale groenten uit de muur? Het kan met nieuwe Korte Keten-automaten aan cultuurcentrum Den Amer
  Diest

  Een stukje vlees of lokale groenten uit de muur? Het kan met nieuwe Korte Ke­ten-automaten aan cultuurcen­trum Den Amer

  Een stukje vlees uit de muur halen of onderweg naar huis snel wat lokale groenten uit de streek kopen? Het kan voortaan aan de nieuwe Korte Keten-automaten aan cultuurcentrum Den Amer in Diest. Je vindt er 24/24, 7/7 verse lokale producten zoals paprika’s, aubergines, komkommers, appels en peren, maar ook appelsap, aardappelen, varkensvlees of rundsvlees. Op zondag 22 mei, tijdens de Week van de Korte Keten, zetten Stad Diest en de provincie Vlaams-Brabant de nieuwe automaten in de kijker met een heuse Korte Ketenmarkt.
 2. Zo VeloVeilig is Diest: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Diest

  Zo VeloVeilig is Diest: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Diest hebben 76 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.