Zo komen volgens OVAM ook één of meerdere locaties op de Hasseltsebaan, Botermarkt, Michel Theysstraat, K. Albertstraat, Zwartebeekplein, Kleine Schaluinweg, Schaluinveld, Turnhoutsebaan, Ambachtenlaan, Asdonkstraat, Kelbergstraat, Industriepark, Leuvensesteenweg, Nieuwe Dijkstraat en de Reustraat in aanmerking omdat er galvanische en textielindustrie gevestigd was of is.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo komen volgens OVAM ook één of meerdere locaties op de Hasseltsebaan, Botermarkt, Michel Theysstraat, K. Albertstraat, Zwartebeekplein, Kleine Schaluinweg, Schaluinveld, Turnhoutsebaan, Ambachtenlaan, Asdonkstraat, Kelbergstraat, Industriepark, Leuvensesteenweg, Nieuwe Dijkstraat en de Reustraat in aanmerking omdat er galvanische en textielindustrie gevestigd was of is. © KRISTIEN BOLLEN

Diest onderzoekt aanwezigheid van PFAS

DiestNaar aanleiding van de bodemverontreiniging rondom de site van 3M in Zwijndrecht, staat onderzoek naar PFOS (perfluoroctaansulfonzuur) en PFAS (perfluoralkylstoffen, de ruimere groep van producten) in heel Vlaanderen hoog op de agenda. Ook Diest zal alle gevraagde informatie aan OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) bezorgen en gaat zelf ook expertise inwinnen om het risico in te schatten.