schepen van Milieu en duurzaamheid, Rick Brans (Open Diest).
Volledig scherm
schepen van Milieu en duurzaamheid, Rick Brans (Open Diest). © Bollen

Diest ondertekent lokaal energie- en klimaatpact en streeft tegen 2030 naar één boom per Vlaming

DiestDiest heeft het lokaal energie- en klimaatpact (LEKP) ondertekend. Daarmee engageert de volledige gemeenteraad zich om concrete doelstellingen te behalen tegen 2030. Bovendien kan de stad door de ondertekening van dit pact rekenen op 84.910 euro extra subsidies om haar klimaatplan uit te voeren.

 1. Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Met de wagen naar de stad? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt in Leuven en het Hageland

  De koude dagen zijn stilaan voorbij en het blijft weer wat langer licht. Het ideale moment voor een uitstapje naar de stad: rondsnuisteren in de winkelstraten en genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlakbij het centrum van de grootste steden in Leuven en het Hageland.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.