schepen van Milieu en duurzaamheid, Rick Brans (Open Diest).
Volledig scherm
schepen van Milieu en duurzaamheid, Rick Brans (Open Diest). © Bollen

Diest ondertekent lokaal energie- en klimaatpact en streeft tegen 2030 naar één boom per Vlaming

DiestDiest heeft het lokaal energie- en klimaatpact (LEKP) ondertekend. Daarmee engageert de volledige gemeenteraad zich om concrete doelstellingen te behalen tegen 2030. Bovendien kan de stad door de ondertekening van dit pact rekenen op 84.910 euro extra subsidies om haar klimaatplan uit te voeren.

 1. TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstvakantie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstva­kan­tie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland

  Van 30 oktober tot en met 7 november is het weer herfstvakantie. Negen dagen lang hoeft je kroost dus niet naar school. Dat betekent dat je andere manieren zal moeten zoeken om zoon- of dochterlief bezig te houden. Wij gingen alvast op zoek naar enkele toffe herfstkampen in de regio Leuven en in het Hageland. Zoek je iets actief, zodat je oogappel al zijn energie kwijt kan? Of houdt hij of zij het liever wat rustiger? Deze herfstvakantie is er voor ieder wat wils in de regio.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Chris Caubergs kreeg twee jaar geleden borstkanker, aan de start van de campagne vertelt ze haar verhaal: “Leuven werd op dat moment Tsjernobyl voor mij”
  PREMIUM
  Diest

  Chris Caubergs kreeg twee jaar geleden borstkan­ker, aan de start van de campagne vertelt ze haar verhaal: “Leuven werd op dat moment Tsjernobyl voor mij”

  Dinsdag 19 oktober is het wereldborstkanker dag. Met dit jaar Diest als gaststad voor de allereerste Europese Pink Duck Race in de strijd tegen borstkanker mét publiek. Maar liefst 1 op 8 vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Dit betekent dat elk jaar, in Europa, 500.000 mensen borstkanker krijgen en 125.000 eraan overlijden. Zo kreeg ook Chris Caubergs uit Diest enkele jaren geleden het verdict: borstkanker. Op de startdag van de campagne vertelt ze haar verhaal.