Schepenen Geert Cluckers (DDS) en Maurits Vande Reynde (Open Vld) op een terrasje in Diest.
Volledig scherm
Schepenen Geert Cluckers (DDS) en Maurits Vande Reynde (Open Vld) op een terrasje in Diest. © stad Diest

Diest ondersteunt lokale artiesten met nieuw project: ‘geen drank zonder klank’

DiestDiest brengt horeca en cultuur deze zomer samen met ‘geen drank zonder klank’. Elke horecazaak in de stad en haar deelgemeenten kan 4 maanden lang een beroep doen op financiële ondersteuning om een lokale, muzikale live-act uit te nodigen. In totaal maakt Diest zo’n 5.250 euro vrij.

 1. Online editie van Klankbord buigt zich over toekomst van Paal
  Paal

  Online editie van Klankbord buigt zich over toekomst van Paal

  Dinsdagavond organiseren Paalonline en de ‘Denktank’ een online editie van Klankbord. Ze zullen hier nadenken over de toekomst van onder meer het Dorpspark, De Flandria / Vrijetijdssite, O.C. De Buiting, de Sporthal en de tennis- en padelvelden in Paal. Paalonline en de ‘Denktank’ spannen zich in om op een eigentijdse manier de gemeenschapsvorming in het dorp Paal te ondersteunen en de verbondenheid van de mensen te bevorderen. De online meeting start om 20 uur. Inschrijven is verplicht en kan via een mailtje naar denktank@paalonline.be of via het formulier op www.paalonline.be.
 2. Jonge uitvinders van De Kleine Prins in Diest krijgen hun vraagmachine voor het eerst te zien
  PREMIUM
  Diest

  Jonge uitvinders van De Kleine Prins in Diest krijgen hun vraagmachi­ne voor het eerst te zien

  In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren drie onderwijsniveaus “droommachines” gedurende één schooljaar. Concreet wordt er een idee bedacht door de kinderen van het lager onderwijs, een ontwerp gemaakt door studenten hoger onderwijs en de machine - een werkend prototype - werd gebouwd door de leerlingen van het technisch onderwijs. Vandaag zagen de kinderen van het lager onderwijs De Kleine Prins in Diest hun uitvinding voor het eerst. En of ze enthousiast waren.
 3. Vanaf volgend jaar wekelijkse afvalophaling : “Niet het goedkoopste, maar we willen de Diestenaar beter dienen”
  PREMIUM
  Diest

  Vanaf volgend jaar wekelijkse afvalopha­ling : “Niet het goedkoop­ste, maar we willen de Diestenaar beter dienen”

  De afvalintercommunale Limburg.net start vanaf 2022 met de uitrol van Optimo, een afvalinzamelingssysteem waarbij één afvalwagen 5 verschillende soorten afval met 1 vrachtwagen ophaalt. Het gaat dan om restafval, keukenafval, PMD, textiel en tuinafval. Daarna wordt het afval gesorteerd in het sorteercentrum. Limburg.net wil zo de huis-aan-huisinzameling op een nog efficiëntere en milieuvriendelijkere manier organiseren.