Toekomstbeelden van het nieuw ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Toekomstbeelden van het nieuw ziekenhuis. © repro bollen

Deze zomer begint bouw nieuw ziekenhuis in Diest, midden 2024 wordt eerste gedeelte in gebruik genomen

DiestDe Vlaamse regering heeft groen licht gegeven voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis van Diest aan Verversgracht. In de zomer verwacht men eraan te kunnen beginnen, om dan midden 2024 het eerste gedeelte van het ziekenhuis, dat aansluit op het reeds bestaande gedeelte in de Statiestraat, al in gebruik te nemen. Het ziekenhuis zal bestaan uit vier bouwlagen met daaronder parking voor auto’s en fietsen en een technische verdieping bovenaan.

 1. Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investeringen gepland voor onze inwoners”
  PREMIUM
  Diest

  Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investerin­gen gepland voor onze inwoners”

  De stad Diest heeft de budgetcijfers van het coronajaar 2020 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat ondanks de corona-uitgaven er een budgettair overschot is. De autofinancieringsmarge, het cruciale cijfer in lokale begrotingen die de gezondheid van een stad weergeeft, staat met bijna 7 miljoen euro positief. Dat is een verbetering met 4,3 miljoen ten opzichte van de aanvankelijk gebudgetteerde plannen.
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Stad Diest pakt uit met eigenzinnig stadsfestival om erfgoedlocaties in de kijker te zetten: “de kerk wordt een rocktempel”
  PREMIUM
  Diest

  Stad Diest pakt uit met eigenzin­nig stadsfesti­val om erfgoedlo­ca­ties in de kijker te zetten: “de kerk wordt een rocktempel”

  Stad Diest pakt van 3 tot 26 september uit met een nieuw stadsfestival dat ‘Re:lict’ werd gedoopt. Tijdens dit eigenzinnig evenement lijkt straks niets meer op wat het was: het kerkkoor wordt een rockband, het refugiehuis een hotel, en de Grote Markt een catwalk. Vier weekends lang presenteert de stad dit gekke festival met activiteiten in en rond negen al even bijzondere plekjes.