De politie Demerdal-DSZ intercepteerde een bestelwagen.
Volledig scherm
De politie Demerdal-DSZ intercepteerde een bestelwagen. © Bollen

Chauffeur van bestelwagen blijkt onder invloed drugs

 1. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 1. Vijf leerlingen van KSD in Diest vallen in de prijzen van wedstrijd ‘Junior Journalist’ van het Davidsfonds
  Diest

  Vijf leerlingen van KSD in Diest vallen in de prijzen van wedstrijd ‘Junior Journalist’ van het Davids­fonds

  Het volledig palmares van de junior journalist wedstrijd van het Davidsfonds in het Hageland wordt ingevuld door vijf leerlingen van KSD in Diest. Helemaal vreemd is dat niet want de school was de enige om kandidaten af te vaardigen voor de regio. “We nemen graag deel aan deze wedstrijd omdat we deze artistieke en creatieve oefening belangrijk vinden voor onze leerlingen”, zegt leerkracht Nederlands Benno Wauters.
 2. Oppositiepartijen willen kunstgrasveld in Mijnstadion uitstellen
  Beringen

  Oppositie­par­tij­en willen kunstgras­veld in Mijnstadi­on uitstellen

  Op de gemeenteraad van maandagavond zullen Groen en sp.a Beringen vragen om de aanleg van het kunstgrasveld in het Mijnstadion voor onbepaalde duur uit te stellen. Daarnaast vragen Groen en sp.a ook om eerst een visieplan uit te werken voor het Mijnstadion, zodat de erfgoedwaarde van het sportcomplex zoveel mogelijk behouden kan blijven. “Een multifunctioneel gebruik van het stadion kan inderdaad een meerwaarde zijn, maar daarbij moet voldoende aandacht zijn voor ieders noden”, zegt Dave Schops (sp.a). “Een kunstgrasveld van 380.000 euro waar niet iedereen optimaal gebruik van kan maken, lijkt ons zonde van het geld”, gaat Kobe Snyers (Groen) verder.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan