DIEST- Burgemeester Christophe De Graef zit ook thuis nadat hij positief testte.
Volledig scherm
DIEST- Burgemeester Christophe De Graef zit ook thuis nadat hij positief testte. © Bollen

Burgemeester Christophe De Graef van Diest test ook positief: “Ik heb de pauzeknop moeten zoeken want dat is niet mijn lievelingsknop”

DiestDe Diestse burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) zit thuis want ook hij testte positief op covid-19. Eerste Schepen Geert Cluckers (DDS) neemt voorlopig de taken als waarnemend burgemeester waar.

 1. Waar shopt Sinterklaas dit jaar? Lokale speelgoedwinkels stellen hun webshops voor
  PREMIUM
  Aarschot/Diest

  Waar shopt Sinter­klaas dit jaar? Lokale speelgoed­win­kels stellen hun webshops voor

  Nu Sinterklaas in het land is maar de speelgoedwinkels dicht blijven, zoekt ook de heilige man online alternatieven om al het speelgoed te verzamelen en de brave kindjes blij te maken. In het Hageland kan hij nog terecht bij enkele lokale speelgoedwinkels die het verschil proberen te maken met de grote ketens door hun service en hun aanbod. Of het nu gaat om gezelschapsspelletjes of origineel speelgoed dat helpt bij het ontwikkelen van de motoriek, je vindt het allemaal in hun webshops. Wanneer de Sint nog niet besloten heeft wat hij straks bij uw kroost levert, zetten we graag enkele mogelijkheden op een rij.
 2. Beringse senioren krijgen folder in de bus: “Blijf op afstand van elkaar”
  Beringen

  Beringse senioren krijgen folder in de bus: “Blijf op afstand van elkaar”

  Geen dansnamiddag of gezonde wandeling in grote groep tijdens de seniorenweek dit jaar. Wel een leuke folder in de brievenbus met alle info over de verstrengde maatregelen. “We willen hen vooral een hart onder de riem steken en oproepen om te blijven bewegen”, vertelt schepen van samenleven Hilal Yalçin (CD&V). “Zo willen we de senioren gericht informeren want ook contacten tussen senioren onderling kunnen risicovol zijn. Bel regelmatig met elkaar en probeer op afstand in contact te blijven”, zegt Jaak Poelmans, voorzitter van de seniorenraad, nog.
 1. Lokale graffiti-artiest maakt kunstwerk voor de stad: “Mijn droom? Een volledig flatgebouw beschilderen”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Lokale graffiti-ar­tiest maakt kunstwerk voor de stad: “Mijn droom? Een volledig flatgebouw beschilde­ren”

  Wie voortaan gaat wandelen in natuurgebied De Demerbroeken, en zijn wagen parkeert aan zaal Concordia in Testelt, kan er niet naast kijken. Op de muur pronkt een grote muurschildering van een vos, gemaakt door lokaal kunstenaar Lars Van Cauwenbergh (23), die vol dromen zit als het over zijn graffiti gaat: “Hopelijk mag ik ooit eens een volledig flatgebouw beschilderen.”
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok