De jongeman bleek onder invloed van drugs gereden te hebben.
Volledig scherm
De jongeman bleek onder invloed van drugs gereden te hebben. © Bollen

Bromfietser speelt rijbewijs kwijt

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Groen Diest wil meer maatregelen om energieverbruik te beperken: “Leg de openbare gebouwen vol met zonnepanelen en verkoop de opgewekte stroom aan inwoners”
  Diest

  Groen Diest wil meer maatrege­len om energiever­bruik te beperken: “Leg de openbare gebouwen vol met zonnepane­len en verkoop de opgewekte stroom aan inwoners”

  Gisteren kwam het stadsbestuur van Diest met het nieuws om extra maatregelen te nemen om energieverbruik te beperken. Volgens David Celis van Groen komen die maatregelen er als reactie op zijn interpellatie, die hij maandag zal voorleggen. Hij vindt dat Diest dringend voor een beleid moet kiezen waarbij ze hun inwoners zoveel mogelijk kansen bieden om duurzame en klimaatneutrale keuzes te maken voor hun woning. Zo wil Groen dat Diest gaat energiedelen.
 1. WEEKENDINTERVIEW. Wouter legt klanten vast op glasvezelplaat met een 19de-eeuwse techniek: “In het begin was het echt Breaking Bad in de huiskamer, want die stoffen waren ronduit gevaarlijk”
  PREMIUM
  Leuven

  WEEKENDIN­TER­VIEW. Wouter legt klanten vast op glasvezel­plaat met een 19de-eeuw­se techniek: “In het begin was het echt Breaking Bad in de huiskamer, want die stoffen waren ronduit gevaarlijk”

  Harder, better, faster, stronger. Zoals vastgelegd door Daft Punk wordt vooruitgang gedicteerd door de ijzeren wetmatigheid van efficiëntie. Maar in een wereld waarin gemiddeld 80 miljoen foto’s per dag op Instagram worden gezet, neemt de Leuvense fotograaf Wouter Elsen (32) net zijn toevlucht tot de traagheid, met zijn 19de-eeuwse fototoestel.
 2. Vlaamse overheid geeft 663 miljoen subsidies aan Oost-Brabant, 60 procent gaat naar Leuven
  Diest

  Vlaamse overheid geeft 663 miljoen subsidies aan Oost-Bra­bant, 60 procent gaat naar Leuven

  De Vlaamse overheid geeft dit jaar in totaal 664 miljoen euro uit aan subsidies in de regio Oost-Brabant. Dat blijkt uit het nieuwe ‘subsidieregister’, dat mee op vraag van Vlaams Parlementslid en schepen van Financiën uit Diest Maurits Vande Reyde (Open Diest) is opgericht. “Leuven heeft ongeveer twintig procent van het aantal inwoners en krijgt zestig procent van de subsidies.”
 3. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.