Bromfietser gewond

 1. Een tweede ooievaarskuiken gespot in Webbekoms Broek
  Diest

  Een tweede ooievaars­kui­ken gespot in Webbekoms Broek

  Sinds 1 april heeft een koppeltje ooievaars hun intrek genomen in de nestpaal aan het bezoekerscentrum van het Webbekoms Broek. “Dit is het eerste jaar dat ze hier zo lang zitten en aan het broeden zijn”, vertelde Jef Vankrunkelsven, vrijwilliger en gids bij het Webbekoms Broek eerder aan HLN. Na 33 dagen vol spanning afwachten werd enkele weken geleden het eerste ooievaarskuiken is geboren in Webbekoms Broek. Er kon op dat moment nog niet gezegd worden over hoeveel kuikens het precies zou gaan. Tot visueel verteller Ivan Vlietlinck uit Diest enkele prachtige beelden kon vastleggen. Daarop is te zien dat er twee ooievaarskuikens verstopt zitten in het nest. Benieuwd of er nog meer ooievaarskuikens zullen volgen.
 2. Kinderen leren zelfzeker worden met ‘Pitstop’: “Het is belangrijk dat we aandacht hebben voor het welbevinden van onze jongeren en kinderen”
  PREMIUM
  Diest

  Kinderen leren zelfzeker worden met ‘Pitstop’: “Het is belangrijk dat we aandacht hebben voor het welbevin­den van onze jongeren en kinderen”

  Kinderen al van in de basisschool weerbaar maken. Dat is het doel van ‘Pitstop’. Een project van Arktos vzw dat het afgelopen jaar in KSD Voorzienigheid is uitgerold samen met de dienst Flankerend Onderwijs van de stad Diest. Een echte meerwaarde blijkt nu na evaluatie. Daarom stappen ook volgend schooljaar nog eens drie andere Diestse scholen gratis mee in het project.