De man werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.
Volledig scherm
De man werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. © Bollen

Bromfietser gewond bij ongeval

Diest/Scherpenheuvel-Zichem/HasseltEen bromfietser werd zaterdag de pas afgesneden door een wagen. Het slachtoffer moest voor verzorging naar het ziekenhuis.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Rouwhoekje voor werknemer Yoeri (41) na arbeidsongeval: “Zowat alle collega’s zijn vandaag op het werk komen praten”
  Veurne/Beringen/Westende

  Rouwhoekje voor werknemer Yoeri (41) na arbeidson­ge­val: “Zowat alle collega’s zijn vandaag op het werk komen praten”

  De werknemer die maandagnamiddag door een arbeidsongeval om het leven kwam bij de firma Dezeure in Beauvoorde (Veurne), is de 41-jarige Yoeri Tessens. Hij is afkomstig uit het Limburgse Beringen, maar woont sinds een tweetal jaar in Westende (Middelkerke). Bij de constructeur van aanhangwagens voor tractoren is een rouwhoekje ingericht. Over de omstandigheden van het ongeval is intussen al het één en ander duidelijk.
 1. 200 honden zien pakjesbezorger Yves wél graag afkomen: “Het is een simpel trucje, maar het doet wonderen”
  PREMIUM
  Beverlo

  200 honden zien pakjesbe­zor­ger Yves wél graag afkomen: “Het is een simpel trucje, maar het doet wonderen”

  Honden zien koeriers vaak niet zo graag op hun territorium, maar dat is in Beverlo bij Beringen en omstreken wel even anders. Yves Claes (43) is de absolute favoriet van een 200-tal honden uit de buurt. Zijn werkwijze blijkt doeltreffend. “Het is een ideale ijsbreker, ook bij het baasje”, glimlacht de geliefde pakjesbezorger, die zo de warmste verhalen beleeft.
 2. Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”
  PREMIUM
  Lummen

  Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”

  De Lummense Els Vandenhove (58) is een weerbare vrouw. In 2007 verloor ze haar man en drie jaar later besloot ze om een B&B te openen in de Algarve in Portugal. Daar krijgt ze van maart tot oktober Vlamingen over de vloer. In de wintermaanden gaat ze op verkenning in de streek om ook haar vaste klanten te kunnen blijven verrassen. “Eerst wilde ik naar Schotland, maar laat ons eerlijk zijn: het weer is hier toch beter”, lacht ze goedgezind vanuit de Portugese zon.