Een brand heeft op het Parelserf (l.) veel schade aangericht. Ook het huis van Anny (r.) is onbewoonbaar.
Volledig scherm
Een brand heeft op het Parelserf (l.) veel schade aangericht. Ook het huis van Anny (r.) is onbewoonbaar. © Bollen

Brand vernielt vijf woningen in één wijk, maar Anny blijft positief: “Mijn neefje stierf op zijn dertigste in een brand. Dàt is pas een drama”

DiestVan het huis van Anny Wendrickx blijft niet veel meer over. Ze is een van de bewoners van het Parelserf waar woensdagavond een hevige brand woedde. Daarbij gingen twee huizen volledig in vlammen op. Drie andere - waaronder dat van Anny - raakten zwaar beschadigd. Al blijft de 65-jarige dame positief: “Er zijn ergere dingen. Wij leven tenminste nog.”

  1. Jonge bromfietsers sturen onder invloed van drugs
    Diest/Scherpenheuvel-Zichem

    Jonge bromfiet­sers sturen onder invloed van drugs

    Tijdens mobiele controles zaterdagavond werd in de voetgangerszone in Diest een 16-jarige bromfietser uit Diest tegengehouden die er zonder helm rond reed. De voorgaande nacht was hij reeds in overtreding genomen voor sturen onder invloed van drugs en ook nu bleek dat het geval te zijn. Deze keer werd de bromfiets weggetakeld. Eveneens in de Kluisbergstraat in Diest werd een 20-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.