Eerder genomen foto van de werken aan de Grote Steunbeer.
Volledig scherm
Eerder genomen foto van de werken aan de Grote Steunbeer. © Stad Diest


Vanaf 25 april opnieuw waterwerken aan Grote Steunbeer

DiestDe werken aan de Grote Steunbeer aan de Saspoort gaan vanaf 25 april weer van start.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Speeddealer kijkt aan tegen celstraf van 30 maanden
  Beringen

  Speeddea­ler kijkt aan tegen celstraf van 30 maanden

  Een vijftiger uit Beringen kijkt aan tegen een celstraf van 30 maanden en een boete van 12.000 voor het verspreiden van speed en het bezit van cannabis. Momenteel verblijft hij al in de gevangenis. De 55-jarige man is al meer dan 30 jaar bezig met drugs en pleegde reeds inbreuken op de drugswet. In maart zagen speurders opnieuw afnemers aan zijn huis, die vervolgens de aankoop van speed bekenden. Een huiszoeking en gsm-onderzoek bracht nog meer bewijsmateriaal aan het licht. De man kreeg in het najaar van 2020 te horen dat hij prostaatkanker had, volgens de dokters het resultaat van zijn jarenlange verslaving. Hij zou enkel drugs verkopen om zijn eigen gebruik te bekostigen. Het vonnis volgt op 8 augustus.
 3. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.