De bordeaux zak kan nog worden gebruikt tot 31 december 2021.
Volledig scherm
De bordeaux zak kan nog worden gebruikt tot 31 december 2021. © Limburg.net

Bordeaux afvalzak mag nog worden gebruikt tot 31 december 2021, hetzelfde geldt voor de pmd- en tuinafvalzakken

DiestDe bordeaux vuilniszak mag in Diest nog worden gebruikt tot 31 december 2021. Begin 2020 werd al een nieuwe grijze huisvuilzak geïntroduceerd die uit gerecycleerd materiaal bestaat, maar de bordeaux versie mocht nog worden gebruikt zonder een beperking in de tijd. Daar komt nu dus verandering in. Ook de pmd- en tuinafvalzak worden vernieuwd.

 1. Onverlaten rijden Oosterlindeveld vakkundig aan gort: “Dit is al de vierde keer dat dit gebeurt, hebben die mannen nu niks beters te doen?”
  PREMIUM
  Diest

  Onverlaten rijden Oosterlin­de­veld vakkundig aan gort: “Dit is al de vierde keer dat dit gebeurt, hebben die mannen nu niks beters te doen?”

  Het lijkt een echte plaag te worden: onverlaten die er niks beters op schijnen te vinden dan met hun auto een grassportveld aan stukken te rijden. Dit keer waren de terreinen aan het Oosterlindeveld in Schaffen het slachtoffer. In de regio is het al de vierde keer dat zo’n terrein gebruikt wordt als rallybaan. Burgemeester Christophe De Graef hoopt dan ook dat de verantwoordelijken snel gevonden worden.
 1. Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapatiënt zwaar aanpakt
  Tessenderlo / Beringen

  Verhuurder riskeert celstraf nadat hij astmapa­tiënt zwaar aanpakt

  Een Beringse astmapatiënt werd zwaar aangepakt door zijn verhuurder. De zeventiger heeft het door een chemokuur en de coronacrisis momenteel niet gemakkelijk en moest een tijd geleden ook nog eens ondervinden dat zijn elektriciteit werd afgesloten. Uiteindelijk kreeg hij zelfs stampen in de buik en aan het bovenbeen en werd hij aangevallen met pepperspray. De beklaagde, een man uit Tessenderlo, was in 2017 ook al eens betrokken bij het aanbrengen van slagen en verwondingen bij een huisarts die haar praktijk in hetzelfde gebouw heeft. Hij kijkt voor de feiten aan tegen een celstraf van acht maanden en een geldboete van 800 euro.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is