Blind Spot Diest staat vandaag trots als een betonnen wachter aan de oprijlaan van de citadel.
Volledig scherm
Blind Spot Diest staat vandaag trots als een betonnen wachter aan de oprijlaan van de citadel. © Stad Diest-repro bollen

Blind Spot bewaakt Citadel

DiestDe stad Diest zet deze legislatuur in op kunst in de publieke ruimte. De openbare ruimtes in de stad worden zo bijzondere ontmoetingsplaatsen waar iedereen kan genieten van hedendaagse kunst. Er wordt een jaarlijks budget voorzien van 15.000 euro voor het realiseren van deze kunstwerken. Henk Delabie mocht de spits afbijten met ‘Blind Spot Diest’ aan de oprijlaan van de citadel. De stad Diest is kunstenaar Henk Delabie zeer erkentelijk: hij ontwierp de Blind Spot en hielp de firma Atelier Allerhanden, die de opdracht kreeg voor de realisatie van het werk.

  1. Uitslaande brand vernielt stal, paard en koeien kunnen gered worden
    Zichem

    Uitslaande brand vernielt stal, paard en koeien kunnen gered worden

    Hulpdiensten kregen zaterdagavond rond 21 uur melding van een uitslaande brand in een stal langs Weg Messelbroek in Zichem. De brandweer van Scherpenheuvel en Diest snelde ter plaatse. Een paard en enkele koeien konden bevrijd worden, de eigenaar liep lichte brandwonden op. De toestand is ondertussen onder controle. De brandweer is nog steeds ter plaatse om bluswerken af te ronden. Hoe de brand is kunnen ontstaan is voorlopig nog niet geweten maar zal zeker verder onderzocht worden na de bluswerkzaamheden.