Voorbeeld blauwe zone.
Volledig scherm
Voorbeeld blauwe zone. © Bollen

Blauwe zone van 1 juli tot 31 augustus rond Wijngaardstraat en Vervoortstraat

DiestVan 1 juli tot en met 31 augustus geldt een blauwe zone in de buurt rond de Wijngaardstraat en de Vervoortstraat. Op die manier probeert de stad de verkeersoverlast voor buurtbewoners te beperken tijdens de drukke zomerperiode van provinciedomein Halve Maan.

 1. 25ste Paal op Stelten viert jubileum met vernieuwd zaterdagprogramma: “Naast enkele grote kleppers op de affiche, verloten we ook 25 VIP-tickets!”
  Beringen

  25ste Paal op Stelten viert jubileum met vernieuwd zaterdag­pro­gram­ma: “Naast enkele grote kleppers op de affiche, verloten we ook 25 VIP-tic­kets!”

  Paal op Stelten gaat het komend weekend voor een feest zoals vanouds. Voor deze vijfentwintigste editie programmeert de organisatie een sterke line-up met onder andere Natalia, Camille en Metejoor op zondagmiddag. Het zaterdagprogramma wordt vernieuwd en krijgt kleppers zoals Willy Sommers en Helmut Lotti op de affiche.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.