DIEST- AZ Diest - ziekenhuis
Volledig scherm
DIEST- AZ Diest - ziekenhuis © Bollen

Bezoekverbod in AZ Diest

DiestIn het regionale ziekenhuis AZ Diest is er geen bezoek meer toegelaten. Dit werd beslist naar aanleiding van het stijgend aantal covid patiënten. Er wordt wél een uitzondering gemaakt voor de afdelingen palliatieve, pediatrie en materniteit. 

 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.
 3. Branko Gronski zet KFC Diest mee op weg naar een deugddoende 0-3-zege bij KVK Beringen: “Altijd in onszelf blijven geloven”
  voetbal derde nationale B

  Branko Gronski zet KFC Diest mee op weg naar een deugddoen­de 0-3-zege bij KVK Beringen: “Altijd in onszelf blijven geloven”

  KFC Diest weet weer wat winnen is. Na een mindere periode met slechts twee punten uit vijf matchen en zonder één enkel doelpunt, knoopte het Warandeteam zaterdagavond weer aan met een deugddoende 0-3-zege op het veld van KVK Beringen, de club waar ex-Diestenaars Kurt Van de Paar en Herwig van Sweevelt momenteel de sportieve leiding in handen hebben.