Bij heel wat bewoners komt er geen water meer door de kraan door een lek in de Begijnenstraat.
Volledig scherm
Bij heel wat bewoners komt er geen water meer door de kraan door een lek in de Begijnenstraat. © bollen

Bewoners tijdelijk zonder water door lek

 1. Dieven dringen via dak binnen en maken gsm’s en tablet buit bij Vanden Borre
  Diest

  Dieven dringen via dak binnen en maken gsm’s en tablet buit bij Vanden Borre

  Het alarm van de elektrozaak Vanden Borre aan de Reustraat in Diest is in de nacht van zondag op maandag rond 3.40 uur geactiveerd. Twee daders hadden een gat in het dak gemaakt om zo met een ladder in de winkel af te dalen. Bij aankomst van de politie hadden ze reeds de vlucht genomen. De inbrekers gingen aan de haal met een 25-tal smartphones en een tablet. De lokale politie is een onderzoek opgestart. De winkel zelf wilde niet reageren over de inbraak. Helaas is het niet de eerste maal: in december 2019 was er op deze locatie een gelijkaardige inbraak. Ook toen maakten dieven een gat in het dak van de elektrozaak en gingen ze aan de haal met gsm-toestellen en reflex-camera’s ter waarde van ongeveer 25.000 euro. Voorlopig ontbreekt elk spoor.
 2. Raymond van Woensel of Ray Westerlink is niet meer, hij streed 30 jaar voor gerechtigheid, maar zonder succes
  PREMIUM
  Begijnendijk

  Raymond van Woensel of Ray Westerlink is niet meer, hij streed 30 jaar voor gerechtig­heid, maar zonder succes

  Ex-zanger en atletiektalent Raymond Van Woensel ( 62) uit Begijnendijk is afgelopen zondag overleden. Dertig jaar lang voerde hij een strijd voor gerechtigheid na een mislukte operatie aan de hersenen. Al verbleef hij korte tijd in Spanje, in Begijnendijk is hij nooit vergeten, zo blijkt uit de vele reacties op het overlijdensbericht op sociale media. Wij spraken exclusief met zijn zus Myriam (64) en radiovriend van weleer Eugeen Van Aarschot (67), die nu in Thailand woont. “Hij leefde twee levens, eentje waarin de zon altijd op hem scheen en een tweede, na de operatie, waarin hij ongelukkig was”, zegt zijn zus.
 1. ‘Berings’ Moslimgezin deelt tijdens ‘iftar’ met de buren: “We blijven dankbaar voor wat we wél hebben”
  Beringen

  ‘Berings’ Moslimge­zin deelt tijdens ‘iftar’ met de buren: “We blijven dankbaar voor wat we wél hebben”

  Momenteel loopt bij de Moslims de Ramadan. Dat betekent dat zij niets eten of drinken tussen zonsopkomst en zonsondergang. Wanneer de zon verdwenen is, volgt met de iftar de eerste maaltijd na een korte periode van vasten. Ook in Beringen doet de Moslimgemeenschap mee met deze jaarlijkse gewoonte. “Door corona zijn ook deze iftars niet echt uitgebreid”, vertelt Hatice Baloglu (41).
 2. Miss België-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwereld in met allereerste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”
  Hasselt/Diest

  Miss Bel­gië-finaliste en militair Shana (22) stapt muziekwe­reld in met allereer­ste single: “Alles valt nu mooi op zijn plaats”

  Drie jaar geleden mochten we al met haar kennis maken als Miss België-finaliste, en vandaag is Shana Vanfraechem (22) opnieuw op weg om het podium te veroveren. De ambitieuze jongedame en ingeweken Hasselaar brengt vrijdag haar eerste single ‘LOEV’ uit, mét verschijning van ex-‘Tempation Island’-deelnemer Fabrizio Tzinaridis in de bijhorende videoclip. En het zal niet haar laatste hit zijn. “Mijn twee volgende nummers staan ook al klaar om af te vuren", lacht Shana.
 1. VS waarschuwen voor gevaren van loopband met deze harde video
  Play

  VS waarschu­wen voor gevaren van loopband met deze harde video

 2. Jongeren schudden brug heen en weer, maar dat is niet naar de zin van de andere honderden mensen
  Play

  Jongeren schudden brug heen en weer, maar dat is niet naar de zin van de andere honderden mensen