De brandweer kon niet verhinderen dat de keuken in een bijgebouw in de vlammen opging; de woning zelf kon men wel vrijwaren.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer kon niet verhinderen dat de keuken in een bijgebouw in de vlammen opging; de woning zelf kon men wel vrijwaren. © Bollen

Bewoner (65) tracht brand zelf te blussen: “Met emmers water was er helaas niets tegen te beginnen”

DiestIn de Acaciastraat in Diest brak donderdagnamiddag brand uit. De brandweer kon de woning zelf vrijwaren, maar een bijgebouw ging volledig in de vlammen op. Toch is het huis tijdelijk onbewoonbaar door de rooklucht. Het was de man des huizes die de brand ontdekte. Hij probeerde nog met enkele emmers water het vuur te blussen, zonder succes. Even voordien had hij een middagmaal gemaakt. “Ik heb nog gecontroleerd of ik alles van het kookvuur had gehaald. Een uurtje later ging het brandalarm af”, zegt Paul Valgaerts (65).

 1. Diests PR-bureau schakelt influencers in voor (her)ontdekking van Wallonië: “Meer te ontdekken dan de Ardennen alleen”
  Diest

  Diests PR-bureau schakelt influen­cers in voor (her)ontdekking van Wallonië: “Meer te ontdekken dan de Ardennen alleen”

  Sound Of C, een PR- en communicatiebureau uit Diest, richtte zich tot voor kort enkel op de markt van buitenlandse reizen. Maar daar kwam het coronavirus stokken in de wielen steken. Het team liet de moed niet zakken en focuste zich dan maar op de binnenlandse markt. Mét succes, want sinds dit jaar mogen ze de toeristische dienst van Wallonië bijstaan op het vlak van ‘influencer marketing’. “Op die manier plaatsen we Wallonië opnieuw op de kaart voor zowel Vlaams- als Franstalig België”, klinkt het.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Een Stormtrooper bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!
  Play
  LEGO Masters

  Een Stormtroo­per bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!