Het rijbewijs van de man onder invloed werd meteen ingetrokken.
Volledig scherm
Het rijbewijs van de man onder invloed werd meteen ingetrokken. © Bollen

Bestuurder onder invloed van drugs, andere bestuurder heeft ketamine op zak

 1. Yasiel (32) opent eigen barbershop in Scherpenheuvel-Zichem: “Als 12-jarige stond ik al haren te knippen op straat in Cuba. Met een keukenschaar”
  PREMIUM
  Scherpenheuvel-Zichem

  Yasiel (32) opent eigen barbershop in Scherpen­heu­vel-Zi­chem: “Als 12-jarige stond ik al haren te knippen op straat in Cuba. Met een keuken­schaar”

  Als je de barbershop van Yasiel Blanco Bravo (32) binnenstapt, waan je je niet meer in Scherpenheuvel. Heerlijke salsamuziek schalt er uit de boxen en Yasiel is met opperste concentratie de haren aan het doen. Deze maand opende hij zijn eigen barbershop Bravobarber in de Lobbensestraat. Zo handig hij is met schaartjes en mesjes, zo onwaarschijnlijk klinkt het als je hoort dat Yasiel eigenlijk geen opleiding genoot. Alles wat hij kan, leerde hij op straat in zijn thuisland Cuba.
 2. Nieuwe windturbine officieel in gebruik genomen: “We zien dat kleine stappen het verschil maken, dit is de kers op de taart”
  PREMIUM
  Diest

  Nieuwe windturbi­ne officieel in gebruik genomen: “We zien dat kleine stappen het verschil maken, dit is de kers op de taart”

  De HAROL-site in Diest langs de E314 heeft er een nieuwe landmark bij: de indrukwekkende Aspiravi-windmolen, die het bedrijf volledig op groene energie zal doen draaien. De windturbine is de bekroning van een groot duurzaamheidsproject bij de Hagelandse zonweringspecialist. Ook omwonenden kunnen mee investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat er bij Harol een nieuwe wind waait, mag je dus heel letterlijk nemen.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. 5x weekendtips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiedenis van Aarschot
  PREMIUM
  Hageland

  5x weekend­tips voor 16 en 17 oktober in Leuven en het Hageland: start je weekend met een KNAL en duik in de geschiede­nis van Aarschot

  Nog geen plannen voor het weekend van 16 en 17 oktober? Perfect, want met deze tips vind je zeker een goede reden om er samen met je vrienden, familie of gezin op uit te trekken. Onze redactie verzamelde een divers aanbod waarbij je met sommige activiteiten een duik in de tijd neemt. Benieuwd hoe het eraan toeging in de Tweede Wereldoorlog in onze regio of je altijd al afgevraagd hoe de oerknal zou klinken? Lees snel verder en ontdek enkele activiteiten waarbij je misschien wel het antwoord op jouw vragen krijgt.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.