De politie trok het rijbewijs van de man meteen in.
Volledig scherm
De politie trok het rijbewijs van de man meteen in. © Bollen

Bestuurder is zo dronken dat hij niet eens ademtest kan afleggen

 1. Nieuwe windturbine officieel in gebruik genomen: “We zien dat kleine stappen het verschil maken, dit is de kers op de taart”
  PREMIUM
  Diest

  Nieuwe windturbi­ne officieel in gebruik genomen: “We zien dat kleine stappen het verschil maken, dit is de kers op de taart”

  De HAROL-site in Diest langs de E314 heeft er een nieuwe landmark bij: de indrukwekkende Aspiravi-windmolen, die het bedrijf volledig op groene energie zal doen draaien. De windturbine is de bekroning van een groot duurzaamheidsproject bij de Hagelandse zonweringspecialist. Ook omwonenden kunnen mee investeren en bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat er bij Harol een nieuwe wind waait, mag je dus heel letterlijk nemen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Vanaf 12 oktober groenonderhoud op parking AZ aan Hasseltsebaan
  Diest

  Vanaf 12 oktober groenonder­houd op parking AZ aan Hasseltse­baan

  Op dinsdag 12 oktober - tussen 8 en 16 uur - vinden er groenonderhoudswerken plaats op een deel van de parking van het AZ aan de Hasseltsestraat, tegenover huisnummer 30. Daarom zal er een parkeerverbod zijn binnen de rode zones, zoals op het plan aangegeven. Zodra de werken uitgevoerd zijn, worden de borden verwijderd. De stad Diest vraagt dan ook om goed naar de borden te kijken en ze te respecteren. Voor fietsers en voetgangers zal er geen hinder zijn.