Bij de verkeerscontrole maakten enkele bestuurders rechtsomkeer maar politie haalde hen toch bij.
Volledig scherm
Bij de verkeerscontrole maakten enkele bestuurders rechtsomkeer maar politie haalde hen toch bij. © Bollen

Bestuurder in badjas blijkt in orde, toch drie overtreders van avondklok

 1. Politie controleert vracht- en bestelwagens
  Diest

  Politie contro­leert vracht- en bestelwa­gens

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde maandag een verkeerscontrole in samenwerking met de sociale inspectiediensten en het agentschap Wegen en Verkeer die voornamelijk gericht was op bestelwagens en vrachtwagens. Er werden 7 voertuigen op de weegbrug gezet waarvan er 2 een opmerking wegens overlading kregen. De politie schreef verder 13 overtredingen in verband met inbreuken op ladingzekering, keuring en inschrijving. Twee vreemdelingen bleken zwartwerk te verrichten en werden aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken. De sociale inspectiediensten stelden zes inbreuken vast, de wegeninspectie twee.
 2. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië
  Play

  Skydiver springt uit ballon en slingert boven Californië