De man werd zwaar gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt.
Volledig scherm
De man werd zwaar gekwetst overgebracht naar het ziekenhuis in Hasselt. © Bollen

Bestuurder gekneld in voertuig

 1. Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investeringen gepland voor onze inwoners”
  PREMIUM
  Diest

  Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investerin­gen gepland voor onze inwoners”

  De stad Diest heeft de budgetcijfers van het coronajaar 2020 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat ondanks de corona-uitgaven er een budgettair overschot is. De autofinancieringsmarge, het cruciale cijfer in lokale begrotingen die de gezondheid van een stad weergeeft, staat met bijna 7 miljoen euro positief. Dat is een verbetering met 4,3 miljoen ten opzichte van de aanvankelijk gebudgetteerde plannen.
 2. Kinderen leren zelfzeker worden met ‘Pitstop’: “Het is belangrijk dat we aandacht hebben voor het welbevinden van onze jongeren en kinderen”
  PREMIUM
  Diest

  Kinderen leren zelfzeker worden met ‘Pitstop’: “Het is belangrijk dat we aandacht hebben voor het welbevin­den van onze jongeren en kinderen”

  Kinderen al van in de basisschool weerbaar maken. Dat is het doel van ‘Pitstop’. Een project van Arktos vzw dat het afgelopen jaar in KSD Voorzienigheid is uitgerold samen met de dienst Flankerend Onderwijs van de stad Diest. Een echte meerwaarde blijkt nu na evaluatie. Daarom stappen ook volgend schooljaar nog eens drie andere Diestse scholen gratis mee in het project.