De dame werd naar het ziekenhuis gebracht.
Volledig scherm
De dame werd naar het ziekenhuis gebracht. © Bollen

Bejaarde dame merkt rotonde niet op : “Slecht verlicht”

Diest/Heist-Op-Den-BergEen 83-jarige vrouw uit Heist-op-den-Berg reed donderdagochtend rond 1.30 uur met haar wagen over de Halensebaan in Diest in de richting van de snelweg. 

 1. Externe ICT-veiligheidsaudit in Beringen
  Beringen

  Externe ICT-veilig­heids­au­dit in Beringen

  In het kader van Cyberveilige Gemeenten wil het Vlaamse agentschap Audit Vlaanderen gemeenten voorbereiden op de reële dreigingen die cybercriminaliteit met zich meebrengt. Daarom sloot het een raamovereenkomst af met drie auditfirma’s waarbij ieder lokaal bestuur een ICT-veiligheidsaudit kan laten uitvoeren aan met cofinanciering van de Vlaamse overheid. “In Beringen heeft Ernst & Young de audit uitgevoerd en een rapport opgesteld met concrete aanbevelingen”, zegt schepen van ICT Tijs Lemmens (Voluit). “Een aantal daarvan hebben we reeds toegepast, andere zijn ingepland voor de korte termijn.” Audit Vlaanderen verwacht van elk lokaal bestuur om de cyberveiligheid te verbeteren. De audit omvat interne en externe aanvals- en penetratietesten, analyses van authenticatiemechanismen, bedrijfscontinuïteit en rapportering organisatiebeheersing.
 1. Afvalvrij mei wil komaf maken met voedselverspilling
  Beringen

  Afvalvrij mei wil komaf maken met voedselver­spil­ling

  Om mensen bewust te maken van voedselverspilling heeft Limburg.net dit jaar de slagzin ‘Maak het verschil met elke schil’ in het leven geroepen voor haar jaarlijkse campagne Afvalvrij mei. Ook Beringen doet mee aan de actie Op dinsdag 24 mei geeft duurzame organizer Chantal Van Gent praktische tips voor een leven met minder afval. Om 20.00 uur in de bib vertelt ze over eenvoudige keuzes die in de winkel en in de keuken minder afval veroorzaken. Eerder leerde ze al een zo goed al volzette workshop hoe je zelf je eigen schoonmaakmiddel maakt. Dit scheelt enorm in de portemonnee en de PMD-zak.
 2. Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltsebaan
  Averbode

  Blauwe zone parking Averbode langs de Herseltse­baan

  De abdij, de lekdreef en de mooie bossen van Averbode en omgeving lokken veel bezoekers en wandelaars. De parking aan de Herseltsebaan staat dan al snel vol. Bezoekers van het kerkhof en van Het Moment vinden vaak geen parkeerplaats. De parking werd sinds kort ingericht als blauwe zone. De parkeertijd is beperkt tot 2 uur en de parkeerschijf is verplicht alle dagen tussen 9 en 18 uur. Er werden ook 5 parkeerplaatsen ingericht met een parkeertijd van 30 minuten, 3 aan de toegang van het kerkhof en 2 aan Het Moment.
 3. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.