Begijnhof bij kaarslicht.
Volledig scherm
Begijnhof bij kaarslicht. © Stad Diest

Begijnhof bij kaarslicht op 4 september

DiestOp de eerste zondag van september bezoek je het begijnhof in een feeërieke sfeer. 4.000 lichtjes verlichten het stukje werelderfgoed vanaf 19 uur. Geniet van interessante rondleidingen in het begijnhof, vuuracts van Twist en muzikale optredens.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Jules Verlinden (31) uit Diest tilt cocktails naar een hoger niveau: “Als je na drie seconden nog hetzelfde proeft, bestel je beter een plat watertje”
  PREMIUM
  Diest

  Jules Verlinden (31) uit Diest tilt cocktails naar een hoger niveau: “Als je na drie seconden nog hetzelfde proeft, bestel je beter een plat watertje”

  Wie ‘De Nieuwe Haan’ in Diest zegt, denkt aan cocktails. En wie aan cocktails denkt, denkt Jules Verlinden. In 2019 won hij Vero bartender België 2019 met zijn eigen ‘Monterinha’ en sindsdien is hij geen onbekende in de ‘cocktailwereld’. Maar vanwaar komt zijn talent? En wat zijn de toekomstplannen? Wij spraken met hem af.
 3. Van de Plantentuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Van de Planten­tuin tot De Hoorn: op deze 7 locaties in Vlaams-Bra­bant en Brussel maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het begijnhof in Diest tot Ter Kamerenbos in Elsene: op deze 7 locaties in Vlaams-Brabant en Brussel leg je de mooiste trouwfoto’s vast.