Begijnenbeek en Demer gekalmeerd in Diest
Volledig scherm
Begijnenbeek en Demer gekalmeerd in Diest © Jan De Dobbeleer

Begijnenbeek en Demer gekalmeerd in Diest

DiestIn Diest zijn ze volop bezig met het opmeten van de schade en de ophaling van de zandzakjes. Wat is tot nu toe de stand van zaken? 

 1. Bestuurder onder invloed loopt voor derde maal tegen de lamp; 146 bestuurders geflitst
  Diest/Sint-Truiden

  Bestuurder onder invloed loopt voor derde maal tegen de lamp; 146 bestuur­ders geflitst

  Aan de Halensebaan in Diest voerde politie zaterdagavond een controleactie uit. Hier werden 146 bestuurders onderworpen aan een test. Een 58-jarige man uit Diest moest zijn rijbewijs tijdelijk inleveren. Een 40-jarige man uit Sint-Truiden raasde langs de controle door maar kon wat verder tot staan worden gebracht . Hij was zwaar onder invloed van alcohol; volgens hem was het reeds de derde maal dat hij gepakt werd. Zijn bezorgdheid ging vooral uit naar de reactie van zijn moeder die hem “ zou vermoorden”. Zijn rijbewijs werd helaas onmiddellijk ingetrokken. Gelijktijdig werden op de Diestsebaan in Diest 542 wagens gecontroleerd op snelheid en 552 voertuigen op de Halensebaan. Op beide locaties mogen telkens 73 bestuurders een proces-verbaal verwachten .
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.