In het AZ in Diest zijn "slechts" 11 covid-19 patiënten opgenomen.
Volledig scherm
In het AZ in Diest zijn "slechts" 11 covid-19 patiënten opgenomen. © Bollen

AZ Diest kan toestroom coronapatiënten nog aan, maar stelt toch niet-dringende ingrepen uit

De druk op de ziekenhuizen neemt alsmaar toe. Ook al zouden de besmettingen stagneren of dalen, die trend zal niet meteen in ziekenhuizen waar te nemen zijn, integendeel. De opnames van coronapatiënten zullen helaas de komende weken nog stijgen. In het AZ in Diest lijkt de situatie nog mee te vallen. Maar voor hoelang ?

 1. Taxichauffeur en bestuurder zonder rijbewijs lopen tegen de lamp bij verkeerscontrole
  Diest

  Taxichauf­feur en bestuurder zonder rijbewijs lopen tegen de lamp bij verkeers­con­tro­le

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde donderdag tussen 17 en 1 uur een verkeerscontrole met 6 medewerkers. Er werd gecontroleerd in Scherpenheuvel-Zichem aan de Diestsestraat en Mannenberg en in Diest aan de Halensebaan. Een 36-jarige man uit Diest bleek onder invloed van drugs te rijden. Een bestuurder van een Pools voertuig had dan geen rijbewijs. Hij mocht zijn voertuig laten staan. Verder werden er inbreuken vastgesteld op onaangepast rijgedrag en keuring. Een taxichauffeur bleek niet ingeschreven aan het werk te zijn. Na middernacht werden er nog 2 corona-pv’s opgesteld wegens het negeren van de avondklok.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 3. ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtoffer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtof­fer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?