Kindergemeenteraad Diest doet oproep voor adoptie van “atypische” huisdieren
Volledig scherm
Kindergemeenteraad Diest doet oproep voor adoptie van “atypische” huisdieren © rv

Adopteer eens een hangbuikzwijn of asielhaan: Kindergemeenteraad Diest doet oproep voor ‘atypische’ huisdieren

DiestKindergemeenteraad Diest doet oproep voor adoptie van ‘atypische’ huisdieren. Denk hierbij aan hanen, hangbuikzwijnen en varkens, konijnen en schapen. Deze dieren worden minder makkelijk geadopteerd en dat probleem wil de Diestse kindergemeenteraad onder de aandacht brengen.

 1. Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap,
peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging
  Aarschot

  Vissen in de Demer genieten van nieuwe vistrap, peddelsporters van een nieuwe sportieve uitdaging

  Op de Demer, nabij ’s Hertogenmolens in Aarschot, werd vandaag een gloednieuwe vistrap geopend door Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, en Gwendolyn Rutten, burgemeester van stad Aarschot. Deze vistrap geeft vissen en andere waterdieren een stevige duw in de rug om opnieuw stroomopwaarts te zwemmen. Dat is heel belangrijk voor de verspreiding van verschillende vissoorten in de regio. De vistrap biedt ook oefenkansen aan peddelsporters die graag tegen de stroming in varen. Slalomkajak is namelijk een olympische sporttak die nu vaak maar moeilijk beoefend kan worden op onze waterwegen.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.