Jonge basketbalspelertjes in de sporthal van KTA 1.
Volledig scherm
Jonge basketbalspelertjes in de sporthal van KTA 1. © Foto Bollen

"91.000 euro per jaar? Daar bouw je toch zelf een sporthal voor?"

DIESTDe Diestse sportverenigingen zijn weer negen jaar zeker van een dak boven hun hoofd, nu de stad een nieuw huurcontract afgesloten heeft voor de sporthal van KTA1. Maar de oppositie dringt er intussen op aan om na te denken over een eigen stedelijke sporthal. "Als je 91.000 euro huur per jaar betaalt, kan je ook zelf bouwen", klinkt het.

 1. Stad Halen helpt 85-plussers naar het vaccinatiecentrum gaan
  Halen

  Stad Halen helpt 85-plus­sers naar het vaccinatie­cen­trum gaan

  Vanaf maandag 15 maart gaat het Vaccinatiecentrum Den Amer in Diest open voor 85-plussers van Halen, Bekkevoort, Diest en Scherpenheuvel-Zichem. De eerste uitnodigingen zijn ondertussen verstuurd. De stad Halen deed reeds een oproep naar de mensen uit de omgeving van senioren om hen te helpen met het in orde maken van de afspraak. “Verder zullen we als stad ook vervoer voorzien voor de mensen die niet ter plaatse geraken”, vertelt burgemeester van Halen Erik Van Roelen (CD&V). Vanaf dinsdag kan je op weekdagen tussen 9 en 16 uur bellen naar het callcenter met al je vragen. Dat doe je het op het nummer 013/35.32.22.
 2. Ook Diestenaren zullen inkom moeten betalen voor zwembad De Halve Maan: “Net nu staycation gepromoot wordt. Onbegrijpelijk”
  PREMIUM
  Diest

  Ook Diestena­ren zullen inkom moeten betalen voor zwembad De Halve Maan: “Net nu staycation gepromoot wordt. Onbegrijpe­lijk”

  De oppositiepartijen in Diest zijn niet te spreken over het voorstel dat op 18 maart op tafel ligt tijdens de zitting van de provincieraad waarbij Diestenaren vanaf 1 mei inkom zouden moeten betalen voor het openluchtzwembad op het provinciaal domein De Halve Maan. “Dat ze daar uitgerekend nu, in volle coronacrisis, mee afkomen begrijp ik echt niet”, zegt Sp.a-provincieraadslid Marc Florquin uit Diest.
 3. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan