De politiezone Demerdal DSZ heeft vorig jaar bij controles 384 bestuurders onder invloed betrapt.
Volledig scherm
De politiezone Demerdal DSZ heeft vorig jaar bij controles 384 bestuurders onder invloed betrapt. © Bollen

384 bestuurders onder invloed: in meer dan helft gevallen gaat het om drugs

DiestDe politiezone Demerdal (Diest – Scherpenheuvel-Zichem) heeft vorig jaar bij controles 384 bestuurders onder invloed betrapt: 246 (64 procent) gebruikten drugs, 138 (36 procent) dronken een pintje te veel. De meeste bestuurders werden betrapt in januari (51), februari (52) en oktober (45).

 1. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 2. Pijpleidingen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpelijk”
  PREMIUM
  Limburg

  Pijpleidin­gen van de Maas tot Antwerpen, meerdere huizen mogelijk onteigend: “Best shockerend, maar ook begrijpe­lijk”

  De Vlaamse overheid wil tussen de Maas en de Antwerpse haven een gigantische ondergrondse ‘leidingstraat' aanleggen. Zo kunnen massa’s grondstoffen getransporteerd worden ter vervanging van jaarlijks 100.000 vrachtwagens. De leiding start in het Maasland, doorkruist de ganse provincie en loopt onder meerdere huizen door. In Zonhoven, Houthalen-Oost en Ham zouden woningen onteigend moeten worden.
 1. Oppositiepartijen willen kunstgrasveld in Mijnstadion uitstellen
  Beringen

  Oppositie­par­tij­en willen kunstgras­veld in Mijnstadi­on uitstellen

  Op de gemeenteraad van maandagavond zullen Groen en sp.a Beringen vragen om de aanleg van het kunstgrasveld in het Mijnstadion voor onbepaalde duur uit te stellen. Daarnaast vragen Groen en sp.a ook om eerst een visieplan uit te werken voor het Mijnstadion, zodat de erfgoedwaarde van het sportcomplex zoveel mogelijk behouden kan blijven. “Een multifunctioneel gebruik van het stadion kan inderdaad een meerwaarde zijn, maar daarbij moet voldoende aandacht zijn voor ieders noden”, zegt Dave Schops (sp.a). “Een kunstgrasveld van 380.000 euro waar niet iedereen optimaal gebruik van kan maken, lijkt ons zonde van het geld”, gaat Kobe Snyers (Groen) verder.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"