Guy Swinnen met zijn hond Fanny.
Volledig scherm
Guy Swinnen met zijn hond Fanny. © Geert Mertens

2.7172 deelnemers stappen Swinnetou Spoor in: “Wandelen wondermiddel voor depressie”

Naar eigen zeggen wandelde rockmuzikant Guy Swinnen vroeger niet graag. Tegenwoordig vind je hem daarentegen bijna elke dag in de bossen van Hees met zijn viervoeter Fanny. Deze zaterdag heeft hij in Schaffen zelfs - samen met 2.7172 andere stappers - zijn eigen wandelpad ‘het Swinnetou Spoor’ ingewandeld. Daarmee wil hij met het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Annendael de helende werking van wandelen onderstrepen. “Wandelen zorgt voor minder stress, depressieve gevoelens en angst”, klinkt het.

0 reacties

 1. Ouderraad klaagt onveilige verkeerssituatie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvensesteenweg: “Over 5 kilometer niet één verkeerslicht of oversteekplaats”
  Gelrode

  Ouderraad klaagt onveilige verkeerssi­tu­a­tie in Gelrode aan, in het bijzonder langs de Leuvense­steen­weg: “Over 5 kilometer niet één verkeers­licht of oversteek­plaats”

  Leden van de ouderraad van de Vrije Basisschool in Gelrode, buurtbewoners en hun kinderen hebben actiegevoerd op het kruispunt van de Leuvensesteenweg, de Begijnendijksesteenweg en de Pastoor Dergentstraat. Daar gebeurde vorige week nog een ongeluk met een 25-jarige fietser. Al jaren vragen ze om het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruikers, maar tot vandaag gebeurde er niets. “Er zijn al lang plannen om een oversteekplaats aan te leggen, maar de werken worden telkens uitgesteld”, zegt voorzitster van de ouderraad Elke Keustermans.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen