1. Laatste kans op vaccinatie in VC Den Amer in Diest
  Diest

  Laatste kans op vaccinatie in VC Den Amer in Diest

  De eerste 12 tot 15-jarigen - geboortejaar 2009 - uit Bekkevoort, Diest, Halen of Scherpenheuvel-Zichem zijn uitgenodigd voor hun vaccinatie in Den Amer. Duizend 16 tot 18-jarigen kregen al minstens een eerste prik. Daarmee is het einde van de vaccinatiecampagne in zicht. Ook mensen die niet zijn ingegaan op hun eerste uitnodiging of mensen die hun tweede dosis hebben gemist, krijgen nog tot en met 15 september een laatste kans in Den Amer. Daarna sluit het vaccinatiecentrum haar deuren en kunnen we er weer volop culturen.
 1. Para junioren maken eerste parachute sprong tijdens jeugdstage: “De meesten waren zeer euforische, al was er wel één gekwetste”
  PREMIUM
  Schaffen

  Para junioren maken eerste parachute sprong tijdens jeugdstage: “De meesten waren zeer euforische, al was er wel één gekwetste”

  Na een jaar van uitstel dit jaar wél een jeugdstage van de para’s in Schaffen. Van 19 tot 30 juli logeren er 119 jongeren vanuit het ganse land in het Trainingscentrum voor parachutisten. Ze krijgen de eerste week een grondtraining om de tweede week vier parachute sprongen uit te voeren uit een ballon vanaf een hoogte van 300 meter. Vandaag maakten alle jongeren hun eerste sprong, of dat was toch de bedoeling.
 1. Bestuurder die rijbewijs kwijt is na positieve alcoholtest kruipt kwartiertje later weer achter stuur
  Diest

  Bestuurder die rijbewijs kwijt is na positieve alcohol­test kruipt kwartier­tje later weer achter stuur

  Maandagnacht werd een man zwaar onder invloed van alcohol achter het stuur gecontroleerd. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en de man werd ter ontnuchtering opgesloten. Wanneer hij ’s morgens het commissariaat mocht verlaten, werd hij er uitdrukkelijk op gewezen dat hij gedurende 15 dagen niet meer mocht rijden. Een kwartier later werd hij echter in de auto opgemerkt, terug gecontroleerd en nog steeds in overtreding met alcohol gevonden. Het parket heeft daarop de immobilisatie van de wagen bevolen. De auto werd afgesleept.
 2. Politie Beringen-Ham-Tessenderlo loeit sirenes voor slachtoffers overstromingen
  Beringen / Ham / Tessenderlo

  Politie Beringen-Ham-Tessender­lo loeit sirenes voor slachtof­fers overstro­min­gen

  Naar aanleiding van de overstromingen die het land de afgelopen dagen hebben getroffen, en als blijk van medeleven met de slachtoffers en hun naasten, nam ook de lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo deel aan de dag van nationale rouw. In het kader van deze dag van nationale rouw werden de vlaggen aan het hoofdcommissariaat halfstok gehangen. Om precies 12 uur werd de sirene geloeid van een dienstvoertuig dat stond opgesteld aan de ingang van het hoofdcommissariaat. Het loeien van de sirenes werd gevolgd door een minuut van stilte waarbij medewerkers de groet uitbrachten.
 1. Extra dijk aangelegd en extra pompen geplaatst aan de Kalverbergsite
  Diest

  Extra dijk aangelegd en extra pompen geplaatst aan de Kalverberg­site

  Op dit moment doen Aquafin en de brandweer van Diest er alles aan om het pompstation aan de Kalverbergsite in Schaffen-Hees aan de gang te houden. Er wordt een extra dijk aangelegd, extra pompen geplaatst en de hoogte van de riolering in de omgeving wordt gecontroleerd. Daarom vraagt de brandweer aan de bewoners van die omgeving – Kalverbergstraat, Sparrenlaan, Vossellaan, Barenbergseweg, Zelemseweg – om zo weinig mogelijk water te gebruiken om het peil van de riolering niet te laten toenemen. Indien de pomp zou uitvallen, kunnen er geen toiletten of douches meer gebruikt worden. Ze doen er alles aan om dat te vermijden.
 2. Waterellende aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg
  ROTSELAAR/HOLSBEEK

  Waterellen­de aan Wingepark voorbij: verkeer kan opnieuw van rond punt naar snelweg

  De Steenweg op Holsbeek tussen het rondpunt in Rotselaar en het op- en afrittencomplex van de E314 is opnieuw open voor alle verkeer. Dat betekent dat het Wingepark en de toegang naar de snelweg weer bereikbaar zijn. Volgende straten blijven nu nog afgesloten: Steenweg op Wezemaal (tussen Gildenstraat en Sportoase/vaccinatiecentrum), Groddestraat en Melkerijstraat (tussen Astridstraat en Jef Scherensstraat/Wilsele). Voor fietsers zijn de fietssnelweg en de Kerkebroekstraat weer open. Volgende straten blijven ook nog afgesloten: Grensstraat, Groddestraat, de paden naar en rond de zwemzone en het Meanderspad. De zwemzone ‘de Plas’ blijft vooralsnog gesloten. Het vaccinatiecentrum is dan weer enkel toegankelijk via de Torenstraat.
 3. Scoutsgroepen Diest vast in Tsjechië door coronabesmetting: “De situatie van de jongeren was niet optimaal”
  PREMIUM
  Diest

  Scoutsgroe­pen Diest vast in Tsjechië door coronabe­smet­ting: “De situatie van de jongeren was niet optimaal”

  Het scoutskamp van de drie scoutsgroepen - Poolster, Sint Lutgardis en Sint-Jan - liep niet zoals gepland. Wat beloofde een fantastisch buitenlands kamp in Tsjechië te worden, eindigde voor de leden in mineur. Meer dan de helft van de leden raakten besmet met het coronavirus. Helaas verliep ook de terugkeer naar Diest niet evident. De stad deed er evenwel alles aan om de groep weer thuis te krijgen.
 1. Duvelclub bestaat vijftien jaar
  Beringen

  Duvelclub bestaat vijftien jaar

  Aanstaande vrijdag wordt in parochiezaal Sint-Paulus in Paal het vijftienjarig bestaan van Duvelclub De Stam gevierd. De club bestaat uit meer dan 600 personen die al jaren activiteiten doen in het kader van de gekende drank. Zo worden er fietstochten georganiseerd en zijn er geregeld uitstapjes. Onder het motto ‘the party starts when the Duvel beats the virus’ zal men om 6 na 6 (een verwijzing naar het duivelsgetal 6) starten met de feestelijkheden. Bovendien wordt er ook een nieuw glas voorgesteld.