1. Vanaf volgend jaar wekelijkse afvalophaling : “Niet het goedkoopste, maar we willen de Diestenaar beter dienen”
  PREMIUM
  Diest

  Vanaf volgend jaar wekelijkse afvalopha­ling : “Niet het goedkoop­ste, maar we willen de Diestenaar beter dienen”

  De afvalintercommunale Limburg.net start vanaf 2022 met de uitrol van Optimo, een afvalinzamelingssysteem waarbij één afvalwagen 5 verschillende soorten afval met 1 vrachtwagen ophaalt. Het gaat dan om restafval, keukenafval, PMD, textiel en tuinafval. Daarna wordt het afval gesorteerd in het sorteercentrum. Limburg.net wil zo de huis-aan-huisinzameling op een nog efficiëntere en milieuvriendelijkere manier organiseren.
 2. Blind Spot bewaakt Citadel
  Diest

  Blind Spot bewaakt Citadel

  De stad Diest zet deze legislatuur in op kunst in de publieke ruimte. De openbare ruimtes in de stad worden zo bijzondere ontmoetingsplaatsen waar iedereen kan genieten van hedendaagse kunst. Er wordt een jaarlijks budget voorzien van 15.000 euro voor het realiseren van deze kunstwerken. Henk Delabie mocht de spits afbijten met ‘Blind Spot Diest’ aan de oprijlaan van de citadel. De stad Diest is kunstenaar Henk Delabie zeer erkentelijk: hij ontwierp de Blind Spot en hielp de firma Atelier Allerhanden, die de opdracht kreeg voor de realisatie van het werk.
 3. Gezinssport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoektochten
  PREMIUM
  Aarschot

  Gezins­sport Vlaanderen laat gezinnen gezond bewegen met nieuwe zomerzoek­toch­ten

  Wie in de zomervakantie een stukje Vlaanderen met het hele gezin wil ontdekken, kan met de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, op een originele manier Aarschot verkennen. In totaal stippelde Gezinssport Vlaanderen vier zoektochten uit. Ze zijn beschikbaar van 1 juli tot en met 30 september. Gezinssport Vlaanderen hoopt op deze manier zo veel mogelijk gezinnen van een uitstapje in eigen land te laten genieten.
 1. 5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: van minimercado tot een inkijk in het dagelijkse abdijleven
  PREMIUM
  Hageland

  5 tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: van minimerca­do tot een inkijk in het dagelijkse abdijleven

  Minder coronabesmettingen, steeds meer vaccinaties: de vrijheid lonkt. En dus halen we ook met veel plezier onze weekendtips van onder het stof. Nog geen plannen dit weekend? Onze redactie zocht vijf leuke activiteiten voor je uit. Want in het Hageland valt alweer wat te beleven. Wat dacht je van een minimercado in Diest? Of een inkijk in het dagelijkse abdijleven?
 2. Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investeringen gepland voor onze inwoners”
  PREMIUM
  Diest

  Diest blijft ondanks coronajaar financieel gezond: “Er staan nog heel wat investerin­gen gepland voor onze inwoners”

  De stad Diest heeft de budgetcijfers van het coronajaar 2020 bekend gemaakt. Daaruit blijkt dat ondanks de corona-uitgaven er een budgettair overschot is. De autofinancieringsmarge, het cruciale cijfer in lokale begrotingen die de gezondheid van een stad weergeeft, staat met bijna 7 miljoen euro positief. Dat is een verbetering met 4,3 miljoen ten opzichte van de aanvankelijk gebudgetteerde plannen.
 1. Man maakt amok in garage en speelt rijbewijs kwijt
  Diest/Tielt-Winge

  Man maakt amok in garage en speelt rijbewijs kwijt

  De lokale politie Demerdal-DSZ kreeg woensdag rond 10.30 uur een melding van moeilijke klant bij een autobedrijf aan de Leuvensesteenweg in Diest. De man was ontevreden en schold het personeel uit. Bij hun aankomst zagen de agenten de 36-jarige man uit Tielt-Winge net wegrijden in zijn bestelwagen. Bij controle bleek hij ernstig onder invloed te zijn van alcohol en drugs. Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 2. Kinderen leren zelfzeker worden met ‘Pitstop’: “Het is belangrijk dat we aandacht hebben voor het welbevinden van onze jongeren en kinderen”
  PREMIUM
  Diest

  Kinderen leren zelfzeker worden met ‘Pitstop’: “Het is belangrijk dat we aandacht hebben voor het welbevin­den van onze jongeren en kinderen”

  Kinderen al van in de basisschool weerbaar maken. Dat is het doel van ‘Pitstop’. Een project van Arktos vzw dat het afgelopen jaar in KSD Voorzienigheid is uitgerold samen met de dienst Flankerend Onderwijs van de stad Diest. Een echte meerwaarde blijkt nu na evaluatie. Daarom stappen ook volgend schooljaar nog eens drie andere Diestse scholen gratis mee in het project.
 1. Belgische topchocolatier en Uitgeverij Averbode leren kleuters bakken én rekenen met nieuw bakboek
  PREMIUM
  Averbode

  Belgische topchocola­tier en Uitgeverij Averbode leren kleuters bakken én rekenen met nieuw bak­boek

  Uitgeverij Averbode lanceert samen met topchocolatier Herman Van Dender en Valériane Gréban, finaliste bij de Waalse versie van ‘Bake-Off’, het eerste kookboek in ons land voor kleuters waarin ze ook wiskunde op hun bord krijgen. Aan de hand van eenvoudige recepten en praktische oefeningen kunnen drie- tot zesjarigen zo - samen met de hulp van mama, papa, oma of opa - deze zomer al spelenderwijs wiskunde-opdrachten tot een goed einde brengen. Zo starten ze het nieuwe schooljaar met voorsprong, want wiskunde is vaak het moeilijkste vak van de allerkleinsten in de klas. Het is alvast een primeur : het is het allereerste wiskundebakboek in ons land voor drie- tot zesjarigen
 1. Groen wil 25,000 extra bomen in Diest
  Diest

  Groen wil 25,000 extra bomen in Diest

  Groen fractie Diest wil op de volgende gemeenteraad vragen om het Bomencharter te ondertekenen. Via het charter wil de fractie per inwoner één extra boom bekomen. Voor deze legislatuur betekent dat 25,000 extra bomen in het straatbeeld. “De afgelopen maanden hebben duidelijk gemaakt dat activiteiten in de nabije natuur ons doorheen deze periode hebben geholpen. Hoog tijd om onze stukken natuur te beschermen”, meent raadslid David Celis (Groen).
 1. Bestuurder vuilniswagen wijkt uit voor honden en komt in gracht terecht
  Diest/Zonhoven

  Bestuurder vuilniswa­gen wijkt uit voor honden en komt in gracht terecht

  Een vuilniswagen die groenafval ging ophalen reed vrijdag rond 10.45 uur in de Stappersestraat in Diest. Bij het uitkomen van een bocht diende de 24-jarige bestuurder uit Maaseik uit te wijken voor een wandelaar met drie loslopende honden. De vrachtwagen kwam links van de rijbaan terecht in een lage gracht, kantelde daarbij en eindigde in een veld op de zijde. Gezien er brandstof en olie lekte, kwam de brandweer ter plaatse. De bestuurder en zijn 33-jarige begeleider uit Zonhoven vertoonden geen uiterlijke verwondingen, maar zouden later een dokter raadplegen.
 2. Jonge uitvinders van De Kleine Prins in Diest krijgen hun vraagmachine voor het eerst te zien
  PREMIUM
  Diest

  Jonge uitvinders van De Kleine Prins in Diest krijgen hun vraagmachi­ne voor het eerst te zien

  In het kader van MyMachine Vlaanderen, een initiatief van MyMachine vzw, realiseren drie onderwijsniveaus “droommachines” gedurende één schooljaar. Concreet wordt er een idee bedacht door de kinderen van het lager onderwijs, een ontwerp gemaakt door studenten hoger onderwijs en de machine - een werkend prototype - werd gebouwd door de leerlingen van het technisch onderwijs. Vandaag zagen de kinderen van het lager onderwijs De Kleine Prins in Diest hun uitvinding voor het eerst. En of ze enthousiast waren.
 1. Online editie van Klankbord buigt zich over toekomst van Paal
  Paal

  Online editie van Klankbord buigt zich over toekomst van Paal

  Dinsdagavond organiseren Paalonline en de ‘Denktank’ een online editie van Klankbord. Ze zullen hier nadenken over de toekomst van onder meer het Dorpspark, De Flandria / Vrijetijdssite, O.C. De Buiting, de Sporthal en de tennis- en padelvelden in Paal. Paalonline en de ‘Denktank’ spannen zich in om op een eigentijdse manier de gemeenschapsvorming in het dorp Paal te ondersteunen en de verbondenheid van de mensen te bevorderen. De online meeting start om 20 uur. Inschrijven is verplicht en kan via een mailtje naar denktank@paalonline.be of via het formulier op www.paalonline.be.
 2. Controles op car-washes en horecazaken
  Diest

  Controles op car-was­hes en horecaza­ken

  De lokale politie Demerdal-DSZ organiseerde donderdag in samenwerking met diverse inspectiediensten een controle van car-washes en horecazaken. In een café te Diest werd een buitenlandse werknemer aangetroffen die illegaal in het land verbleef. Er wordt een onderzoek ingesteld naar mogelijke mensenhandel en inbreuken op de arbeidswetgeving, ten laste van de werkgever. De inspectiediensten hebben eveneens een tiental inbreuken vast gesteld .
 1. ‘Diest Duivelt’ laat 400 fans EK volgen op groot LED-scherm
  Diest

  ‘Diest Duivelt’ laat 400 fans EK volgen op groot LED-scherm

  De voetbalgekte is je hoogstwaarschijnlijk nog niet ontgaan, want het is bijna zover. Van 11 juni tot en met 11 juli 2021 vindt het Europees Kampioenschap voetbal plaats. Ook Diest zit deze zomer weer op het puntje van z’n stoel voor de matchen van onze Rode Duivels. De stad Diest en Shoppen in Diest organiseren daarom voor 400 fans per wedstrijd een coronaveilige derde editie van ‘Diest Duivelt’, met groot scherm op de Citadel.
 1. Bestuurder belandt in berm door... hoestbui
  Diest/Holsbeek

  Bestuurder belandt in berm door... hoestbui

  Een 49-jarige man uit Holsbeek is dinsdag rond 13 uur met zijn wagen in de berm beland. De man reed op de Halensebaan in Diest, en volgens zijn verklaring kreeg hij een hoestbui waarna hij de controle over zijn stuur verloor. De wagen ging over de middenberm en kwam aan de overzijde tot stilstand in de berm. De bestuurder zat gekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Diest. Door de aanrijding werd een paaltje uit de middenberm weggeslingerd dat in de voorruit van een passerend voertuig terechtkwam. Deze bestuurder raakte niet gewond.