Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Zwitsers spreken zich zondag uit over totaalverbod op dierenproeven

Zwitserland gaat zondag naar de stembus om het eerste land te worden dat medische tests op dieren volledig verbiedt. Dierenrechtenactivisten hadden voldoende steun verzameld om een ​​referendum te houden in het land, dat sterk afhankelijk is van de farmaceutische sector.

 1. Eenzaamste leeuw ter wereld verliest zijn brul in veel te kleine kooi, pas na vijf jaar komt er einde aan zijn lijdensweg

  Eenzaamste leeuw ter wereld verliest zijn brul in veel te kleine kooi, pas na vijf jaar komt er einde aan zijn lijdensweg

  Er is beterschap in zicht voor Ruben, de leeuw die helemaal alleen achterbleef in een verlaten zoo op de Armeens-Azerbeidzjaanse grens. De viervoeter verkast nu naar een reservaat in Zuid-Afrika, waar hij tussen zijn soortgenoten van zijn oude dag zal kunnen genieten. Vijf jaar lang zat hij opgesloten in een veel te krappe kooi. Door de ellendige omstandigheden verloor hij zelfs zijn brul.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.