Het Port Macquarie Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat New South Wales waar ook Lewis werd opgevangen.
Volledig scherm
Het Port Macquarie Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat New South Wales waar ook Lewis werd opgevangen. © AFP

Zwaar verbrande koala Lewis bezweken aan zijn verwondingen

De zwaar verbrande koala Lewis, waarvan vorige week beelden de wereld rondgingen toen hij door een heldhaftige vrouw van de dood werd gered tijdens de hevige bosbranden in Australië, is toch bezweken aan zijn verwondingen. Dat melden Australische media.

8 reacties

 • lena De Wit

  2 jaar geleden
  Mijn hart breekt elke keer als ik die arme Koala hoor janken wanneer ze water over hem gieten. Heel veel respect voor deze moedige vrouw
 • Kris De Laet

  2 jaar geleden
  Mijn hart bloedt nog maar eens rust zacht lieve Lewis ❤️❤️
 • Daniel Tant

  2 jaar geleden
  Daniel Tant. Spijtig dat ik er niet bij ben maar ik zou alles doen om die beestjes te redden het zijn voor mij mijn lievenlings diertjes, weel dank aan die vrouw die held gedaan heeft om het diertje te redden ik ben gelukkig maar het geeft niet geholpen dank aan die vrouw.
 • SABINE TAVERNIER

  2 jaar geleden
  Slaap zacht lieverd ❤ je hebt nu geen pijn meer.
 • Zee Groen

  2 jaar geleden
  Ik vind dit zo enorm, enorm triestig. Op zo'n momenten zou ik een gigantische oppervlakte bossen willen bezitten om een strikt beschermde biotoop te maken. Oeps, maar dan ben je een zogezegde rijke, een misdadiger dus, is je eco voetafrduk te groot, en een gevaarlijk individu dat door ongelijkheid verderf in de wereld brengt. Natuurbescherming zal uit de privé hoek moeten komen of ze zal niet zijn.
 1. Van ‘aanhankelijke’ labradoodle tot ‘agressieve’ rottweiler, hondenras heeft toch minder te maken met karakter van honden volgens wetenschappers

  Van ‘aanhanke­lij­ke’ labradood­le tot ‘agressieve’ rottweiler, hondenras heeft toch minder te maken met karakter van honden volgens wetenschap­pers

  Wanneer mensen beslissen om een hond te nemen, gaat het bij het kiezen van de trouwe viervoeter om meer dan alleen het uiterlijk. Mensen die een speelse en slimme hond willen, gaan vaak voor een border collie. Een labrador wordt dan weer het vaakst als familiehond gekozen en wanneer mensen een echte waakhond willen, kiezen ze al snel voor een rottweiler. Hondenrassen worden al jaren gedefinieerd door bepaalde gedragingen en temperamenten, maar nu suggereert een nieuwe genetische studie dat ras alleen een slechte voorspeller is van het gedrag van honden.
 1. Australische vrouw zet alles op alles en redt zwaar verbrande koala uit vlammenzee

  Australi­sche vrouw zet alles op alles en redt zwaar verbrande koala uit vlammenzee

  In Australië zijn indrukwekkende beelden uitgezonden van een koala die vlucht voor de bosbranden die het oosten van het land momenteel teisteren. Het diertje lijkt niet te kunnen ontkomen aan de vlammen en is zwaargewond. Totdat een toegesnelde vrouw haar t-shirt uittrekt, op het diertje af rent, hem in het katoen wikkelt en uit het vuur redt. Ze giet daarna water over de brandplekken op het beestje, de koala heeft duidelijk veel pijn. Intussen likt de geredde nationale troetelbeer gelukkig wel zijn wonden.
 2. Online inzamelingsactie voor Australische koala's gigantisch succes, reddende engel bezoekt zwaar verbrande Lewis

  Online inzame­lings­ac­tie voor Australi­sche koala's gigantisch succes, reddende engel bezoekt zwaar verbrande Lewis

  In Australië heeft koala Lewis, waarvan beelden deze week de wereld rondgingen toen hij door een heldhaftige vrouw van een gewisse dood tijdens de bosbranden werd gered, bezoek gekregen van zijn reddende engel. Lewis stelt het hoewel hij zwaar verbrand is relatief goed en eet voldoende om geleidelijk aan weer aan te sterken, zo hopen zijn verzorgers. De online inzamelingsactie van het ziekenhuis waar Lewis verblijft, overtreft ondertussen alle verwachtingen.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.

Wetenschap & Planeet