Het Port Macquarie Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat New South Wales waar ook Lewis werd opgevangen.
Volledig scherm
Het Port Macquarie Koala Hospital in Port Macquarie in de deelstaat New South Wales waar ook Lewis werd opgevangen. © AFP

Zwaar verbrande koala Lewis bezweken aan zijn verwondingen

De zwaar verbrande koala Lewis, waarvan vorige week beelden de wereld rondgingen toen hij door een heldhaftige vrouw van de dood werd gered tijdens de hevige bosbranden in Australië, is toch bezweken aan zijn verwondingen. Dat melden Australische media.

8 reacties

 • lena De Wit

  1 jaar geleden
  Mijn hart breekt elke keer als ik die arme Koala hoor janken wanneer ze water over hem gieten. Heel veel respect voor deze moedige vrouw
 • Kris De Laet

  1 jaar geleden
  Mijn hart bloedt nog maar eens rust zacht lieve Lewis ❤️❤️
 • Daniel Tant

  1 jaar geleden
  Daniel Tant. Spijtig dat ik er niet bij ben maar ik zou alles doen om die beestjes te redden het zijn voor mij mijn lievenlings diertjes, weel dank aan die vrouw die held gedaan heeft om het diertje te redden ik ben gelukkig maar het geeft niet geholpen dank aan die vrouw.
 • SABINE TAVERNIER

  1 jaar geleden
  Slaap zacht lieverd ❤ je hebt nu geen pijn meer.
 • Zee Groen

  1 jaar geleden
  Ik vind dit zo enorm, enorm triestig. Op zo'n momenten zou ik een gigantische oppervlakte bossen willen bezitten om een strikt beschermde biotoop te maken. Oeps, maar dan ben je een zogezegde rijke, een misdadiger dus, is je eco voetafrduk te groot, en een gevaarlijk individu dat door ongelijkheid verderf in de wereld brengt. Natuurbescherming zal uit de privé hoek moeten komen of ze zal niet zijn.
 1. Australische vrouw zet alles op alles en redt zwaar verbrande koala uit vlammenzee

  Australi­sche vrouw zet alles op alles en redt zwaar verbrande koala uit vlammenzee

  In Australië zijn indrukwekkende beelden uitgezonden van een koala die vlucht voor de bosbranden die het oosten van het land momenteel teisteren. Het diertje lijkt niet te kunnen ontkomen aan de vlammen en is zwaargewond. Totdat een toegesnelde vrouw haar t-shirt uittrekt, op het diertje af rent, hem in het katoen wikkelt en uit het vuur redt. Ze giet daarna water over de brandplekken op het beestje, de koala heeft duidelijk veel pijn. Intussen likt de geredde nationale troetelbeer gelukkig wel zijn wonden.
 2. Koala raakt zwaar verbrand, reddende engel geeft water en brengt haar naar kliniek

  Koala raakt zwaar verbrand, reddende engel geeft water en brengt haar naar kliniek

  De zware bosbranden aan de oostkust van Australië eisen ook heel wat slachtoffers in het dierenrijk. Gelukkig staan er dan altijd reddende engelen paraat die zich vol overgave ontfermen over de pechvogels van dienst. Zoals bij deze koala, die vooral aan de pootjes en het gezicht zwaar verbrand raakte. Een zekere Darrel liet haar drinken uit een plastic bekertje, wikkelde haar in een deken en bracht haar naar een gespecialiseerde kliniek.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring

Wetenschap & Planeet