BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Zimbabwe verkoopt rechten om te jagen op bedreigde olifanten

Zimbabwe kondigt aan dat het land “snel” zal beginnen met de verkoop van rechten om op olifanten te jagen. Het zal gaan om zo’n vijfhonderd olifanten dit jaar.

1 reactie

 • Rudy Van Daele

  2 jaar geleden
  en wij zullen die regering wel blijven sponseren.
 1. Afrikaanse olifanten hebben status van bedreigde en ernstig bedreigde diersoort

  Afrikaanse olifanten hebben status van bedreigde en ernstig bedreigde diersoort

  De Afrikaanse savanneolifant en de bosolifant zijn geclassificeerd als "bedreigd" en "ernstig bedreigd" in de rode lijst van bedreigde diersoorten van de International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (IUCN). Deze aanpassing komt na een recent besluit van de African Elephant Specialist Group (AfESG) dat de wetenschap vanaf nu bosolifanten en savanneolifanten als twee verschillende soorten zal behandelen. Dat melden WWF en het IUCN donderdag.
 2. KIJK. Natuurdocumentairemaker getuigt na derde berenaanval: “Hij heeft me gescalpeerd”

  KIJK. Natuurdocu­men­tai­re­ma­ker getuigt na derde berenaan­val: “Hij heeft me gescal­peerd”

  De Duitser Andreas Kieling (63) maakt al meer dan 30 jaar natuurdocumentaires en kent de wereld van de fauna en flora door en door. Toch liep het onlangs mis. Tijdens een opnamemoment werd Kieling verrast door een berenaanval. Hij houdt heel wat verwondingen aan de aanval over, maar na enkele stevige chirurgische ingrepen kan Kieling het verhaal zelf nog navertellen. “Misschien was het een beer met jongen. Of er lag een kadaver in het bos dat de beer wou verdedigen”, laat Kieling als mogelijke redenen voor de aanval optekenen. Het is de derde keer dat Kieling te maken kreeg met een berenaanval. Toch wil hij de schuld niet bij de beer leggen: “Ik ben de indringer. Ik kwam in zijn leefgebied.”